Cel mai prolific jucator al Clujului, Cosmin Tilinca, a ajus la cota 6 in Cupa UEFA Intertoto. Golul sau din partida retur cu AS Saint Etienne a parafat, practic, calificarea echipei ardelene in semifinala competitiei, faza in care CFR va intalni for

Cel mai prolific jucator al Clujului, Cosmin Tilinca, a ajus la cota 6 in Cupa UEFA Intertoto. Golul sau din partida retur cu AS Saint Etienne a parafat, practic, calificarea echipei ardelene in semifinala competitiei, faza in care CFR va intalni formatia lituaniana Zalgiris Vilnius. Tilinca viseaza deja la ultimul act, unde spera sa joace in compania nemtilor de la Wolfsburg. Nu de alta, dar in Germania nu a ajuns inca. Libertatea: Cum te simti dupa acest meci?
Cosmin Tilinca: Bucuros pentru calificare, dar un pic cam obosit. De fapt, cred ca este o stare generala la echipa. Noroc ca nu avem accidentari pentru jocul de la Vilnius.
Ti-a fost teama cand ai vazut ca stadionul e plin?
La inceput, da. Emotiile au trecut, insa, relativ repede, o data cu startul meciului. Eram, intr-un fel, obisnuiti, pentru ca si la Bilbao au fost multi spectatori in tribune.
Ai ratat doua ocazii monumentale. Colegii ti-au reprosat ceva?
Absolut nimic! Toti eram montati la joc, asa ca spre binele echipei nimeni nu a comentat nimic. Eram eu destul de amarat, ce sa-mi mai zica si ei!
Te-ai revansat, insa, marcand, practic, golul calificarii!
Ma bucur enorm pentru acest gol. Totul s-a petrecut intr-o fractiune de secunda. Am vazut mingea ca loveste bara, m-am repezit si am trimis-o in plasa. Cel mai important este ca am fost acolo la momentul oportun.
Ce sti despre viitoarea adversara?
Aproape nimic. Am inteles ca sunt pe penultimul loc in campionat. Totusi, nu putem sa-i subestimam pe lituanieni. Ei sunt in plin campionat, in timp ce la noi Divizia A nici n-a inceput. in plus, dupa cum am mai spus, imi este teama de oboseala care s-a acumulat. Sper sa ne mobilizam si sa scoatem un rezultat cat mai bun la Vilnius.
Ai marcat deja sase goluri in aceasta competitie. Ti-ai propus o anumita "norma"?
Bineinteles, nu vreau sa ma opresc aici, dar nici nu mi-am fixat o anumita norma. Important este sa dau in continuare goluri, iar echipa sa se califice in finala competitiei.
Apropo de finala, ce adversara ti-ai dori, Wolfsburg sau Lens?
Fara discutie, Wolfsburg. Nu de alta dar in Germania n-am ajuns, in timp ce din Franta de abia ne-am intors!

Clujenii n-au ajuns la Armstrong

Pentru delegatia clujeana a fost un adevarat soc sa constate ca locuiesc la Saint Etienne in acelasi hotel cu ciclistul american Lance Arm-
strong (foto), castigatorul din acest an al Turului Frantei. "Surpriza a fost mare pentru toata echipa, nici nu gandeam ca o sa-l vedem pe Armstrong in carne si oase", ne-a marturisit, ieri, Cosmin Tilinca, fotbalistul precizand ca o parte din colegii sai au dorit sa faca poze si sa-i ceara autografe celebrului rutier. "Mai multi baieti
l-au reperat in barul hotelului, la o cafea. S-au dus imediat la Armstrong, dorind sa se fotografieze si sa-i ceara autografe. Din pacate pentru ei, imediat s-au ridicat bodyguarzii care-l inconjurau pe ciclist si le-au facut semne ca nu au voie sa se apropie", a adaugat atacantul echipei ardelene.

Zalgiris, pe penultimul loc

Adversara de maine a clujenilor are probleme mari in campionat, ocupand penultimul loc, 9, cu doar 18 puncte obti-nute in 15 etape. Totusi, Zalgiris Vilnius are mai multe restante de disputat, dar distanta ce o separa de ocupanta primului loc, Ekranes (21 de meciuri jucate), e uriasa: nu mai putin de 36 de puncte! Club infiintat in 1947, Zalgiris a castigat de trei ori campionatul si de cinci ori Cupa Letoniei. in tururile precedente ale Cupei UEFA Intertoto, lituanienii au trecut de Lisburn (Irlanda de Nord) - 1-0 si 1-0, de Dinaburg (Letonia) - 2-0 si 1-2 si de Aigaleo (Grecia) - 3-1 si 2-3.

"I-au tinut in frau pe "verzi""

Eliminarea lui Saint-Etienne de CFR Cluj nu a ramas fara ecou in Franta. Site-ul oficial al echipei franceze a notat, sub titlul "Verzii nedumeriti": "La finalul unei intalniri infernale si complet nebune, CFR Cluj a obtinut calificarea, in ciuda rezultatului de egalitate. "Verzii" fusesera preveniti, trebuia ca ei sa se fereasca de echipa romana care a eliminat pe Athletic Bilbao in turul precedent. Saint-Etienne paraseste, deci, Cupa UEFA-Intertoto, in al treilea tur. Frustrant". Cotidianul L'Equipe a titrat "Saint-Etienne paraseste Europa", notand: "Tinuti in frau de romanii de la Cluj, cei de la AS Saint-Etienne au fost eliminati. Reprezentantii Carpatilor isi urmeaza frumosul parcurs in Intertoto". "Saint-Etienne pierde trenul" este titlul unui articol aparut in cotidianul "Liberation", in timp ce jurnalul "Le Figaro" a calificat drept "de cosmar" minutul 23, cand Coroian a marcat primul gol al clujenilor, din penalty. "S-a sfarsit deja pentru "verzi"", titreaza, la randul sau, cotidianul "Le Parisien", care subliniaza: "Daca "verzii" erau probabil superiori Clujului, echipa clasata pe locul 11 in ultima editie a campionatului romanesc, acest nou meci egal ii elimina si le limiteaza orizontul imediat la campionatul intern".

Clujul dintr-o alta lume

in timp ce Dinamo o lua pe coaja in Franta iar Steaua isi mai savura inca victoriile cu bucatarii si amatorii venti in Austria la cules de peisaje, CFR - si, spre marea lui mandrie, Dorinel Munteanu - ucidea giganti prin Europa si scotea lumea, din nou, in strada.
Pentru ca nu li se da nimic, desi ofera mereu enorm unor cauze de atatea ori pierdute, suporterii nostri au nevoie sa se bucure cerand, de fapt, socoteala si strigandu-si durerile chiar si dupa victorii de Intertoto cu alde Bilbao ori Saint Etienne. intr-un timp in care fotbalul de la noi iti da impresia ca traieste corect, noi, ceilalti, spectatorii, suntem bulversati intr-o lume care inchide ochii atunci cand vrea pentru a-i deschide larg doar atunci cand poate. Tilinca, Anca, Coroian si ceilalti au ales contrariul, nadajduind, se pare, pana la capat, ca aceasta lume ne va ierta pana la urma de pacatele colective si ne va accepta pariurile individuale de care ne agatam de fiecare data, intr-o incercare timida de a schimba destinul. Asta inseamna insa ca si Dinamo, Steaua, Timisoara si alte grupari sa inteleaga intr-un final ca pentru fani e infinit mai important sa te prezinti la competitii mici, dar sincere, decat sa invingi cu 11-2 echipe de ospatari si receptioneri. Dar, probabil, pentru ei, e mult mai la indemana sa castigi in Divizia A meciuri in opt contra unsprezece si sa nu mai ataci atunci cand toata lumea se apara intr-o reinventare a blatului, impusa ca noua strategie a vechiului sistem si care arata atat de clar cu degetul cat de senzational si unic e fotbalul de la noi.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.