Guvernul Statelor Unite va acorda o asistenta umanitara de peste 2,5 milioane de dolari victimelor recentelor inundatii din Romania, suma ce se adauga celor 600 de mii de dolari donati dupa revarsarile apelor din Banat si celor din Olt. Insarcinatul
Guvernul Statelor Unite va acorda o asistenta umanitara de peste 2,5 milioane de dolari victimelor recentelor inundatii din Romania, suma ce se adauga celor 600 de mii de dolari donati dupa revarsarile apelor din Banat si celor din Olt. Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Mark Taplin a declarat ca asistenta umanitara acordata, incepand din aprilie, se ridica la trei milioane de dolari, din care 2,6 milioane consta in hrana, articole de igiena personala, dispozitive portabile de incalzit, sisteme de purificare a apei, precum si in imprumuturi nerambursabile si proiecte de reabilitare in cadrul comunitatilor, prin intermediul Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID).
Totodata, USAID doneaza bunuri si piese de mobilier pentru reabilitarea caselor, scolilor si unitatilor medicale. Cononelul Gregory Clark, reprezentant al Departamentului de Aparare, a precizat ca militarii americani au trimis paturi, corturi, saci de nisip, apa si alimente, dar si materiale necesare pentru reconstructia caselor, a gospodariilor si scolilor distruse de ape.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.