Theodor Stolojan preia stindardul "luptei" impotriva premierului Tariceanu. Potrivit unor surse, actualul consilier prezidential a cerut ieri postul de premier sau postul de presedinte al PNL. Vehiculata de aproximativ o luna, posibilitatea revenirii
Theodor Stolojan preia stindardul "luptei" impotriva premierului Tariceanu. Potrivit unor surse, actualul consilier prezidential a cerut ieri postul de premier sau postul de presedinte al PNL. Vehiculata de aproximativ o luna, posibilitatea revenirii fostului lider liberal, Theodor Stolojan, in randurile partidului a "aprins" foarte tare filialele din teritoriu si l-a obligat pe premierul Calin Popescu Tariceanu la un exercitiu de imagine. Acesta s-a intalnit ieri cu actualul consilier prezidential pentru a-l asigura ca are "oricand usa deschisa in PNL". Despre aceasta intalnire de gradul 0, Tariceanu s-a limitat la constatari: "Theodor Stolojan e foarte ocupat si vede ca aceasta situatie - persistenta unor tensiuni in cadrul partidului - nu e utila pentru PNL. A ramas sa se mai gandeasca".
in ceea ce priveste oferta facuta de liberali, premierul a recurs la aceasta exprimare vaga: "Daca doreste, poate sa se implice in partid sau in orice fel de actiune politica, venind cu propuneri proprii". Surse din partid ne-au declarat insa ca intalnirea celor doi nu a fost, nici pe departe, una linistita. Pentru a-l "activa" pe Stolojan, premierul i-a propus un post de ministru in domeniul economic sau chiar un post de vicepremier ce ar urma sa fie creat special sau, eventual, sa fie preluat de la Partidul Conservator.
Stolojan insa a refuzat propunerea, el nedorind sa fie implicat intr-un rol secundar. Potrivit surselor, invocand stabilitatea PNL, dar si a coalitiei, consilierul prezidential ar fi cerut postul de premier sau postul de presedinte al PNL ce ar fi urmat sa il preia in urma unui congres extraordinar. Calin Popescu Tariceanu nu a acceptat aceste doleante si i-ar fi cerut sa-si dovedeasca loialitatea fata de partid venind cu programe concrete sau cu propuneri care sa contrabalanseze uzura de imagine suferita in ultima perioada.
"Solutia Stolojan" este insa privita diferit in PNL. Principalii contestatari ai guvernarii Tariceanu il vor pe Theodor Stolojan in fruntea Executivului pentru a face uitat jocul de-a demisia practicat de Tariceanu. De cealalta parte, filialele impresionate de contactul direct si de activitatea sustinuta a lui Stolojan in campania electorala il vor in fruntea PNL.
Pana una-alta, cei doi "grei" ai PNL, Theodor Stolojan si Calin Popescu Tariceanu, si-au anuntat intentia de a mentine seria de consultari. "Acest lucru este in masura sa linisteasca tensiunile in PNL", dupa cum a declarat unul din ministrii liberali, Ionut Popescu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.