Istoria recenta a Romaniei a demonstrat ca nu exista oameni providentiali, ci doar oameni de la care se asteapta foarte mult. Adica oameni investiti cu un capital imens de incredere, nu datorita unor calitati dovedite, ci datorita unor conjuncturi fa
Istoria recenta a Romaniei a demonstrat ca nu exista oameni providentiali, ci doar oameni de la care se asteapta foarte mult. Adica oameni investiti cu un capital imens de incredere, nu datorita unor calitati dovedite, ci datorita unor conjuncturi favorabile lor. Stolojan este omul care a fost des invocat ca o "solutie de avarie". Un fel de depanator universal care face guverne, rezolva crize economice si, eventual, asfalteaza strazi, baga gaze si curent si, in plus, reface canalizari infundate.
Despre asteptarile la adresa lui Stolojan se poate vorbi mult. A fost mediatizat atat de intensiv incat pana si precupeata care vinde leustean in piata poate sa spuna ca "io cred ca ar merge mai bine cu Stolo". Despre calitatile sau realizarile lui Stolojan se poate vorbi foarte putin insa. Daca dam deoparte ce a realizat in plan personal, constatam ca in plan public nu se poate vorbi aproape de nimic. De nimic pozitiv...
Stolojan are insa alte calitati. Nu datorita profesionalismului s-a remarcat el pe scena politica. Ci pentru ca s-a aflat, in ochii opiniei publice, deasupra oricaror banuieli de coruptie, oportunism sau sforarie politica. Cinistit si onest, el este un paravan excelent pentru cei care nu mai pot pasi cu fruntea sus pe prima scena politica sau pentru cei care nu pot sa cumuleze, constitutional, mai multe functii. De aceea, el a fost "insanatosit" de urgenta si prezentat drept "Solutia Stolojan". Pentru ca "Solutia Basescu", o data implementata la Palatul Cotroceni, nu mai poate fi legal mutata si la Palatul Victoria, dupa modelul american. Dar o guvernare damboviteana, prin interpusi, parca ar merge un pic.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.