Nationala de polo pe apa a Romaniei rescrie istoria la Campionatele Mondiale de la Montreal. Echipa antrenata de Vlad Hagiu, cel mai valoros poloist roman din toate timpurile, s-a calificat in sferturile de finala dupa ce a invins cu scorul de 6-5 (3
Nationala de polo pe apa a Romaniei rescrie istoria la Campionatele Mondiale de la Montreal. Echipa antrenata de Vlad Hagiu, cel mai valoros poloist roman din toate timpurile, s-a calificat in sferturile de finala dupa ce a invins cu scorul de 6-5 (3-3, 0-1, 2-1, 1-0) reprezentativa Germaniei. Eroul formatiei noastre a fost Cosmin Radu, care a marcat golul decisiv, la jumatatea ultimei reprize, printr-o aruncare de la semidistanta. El a avut in total trei reusite, celelalte puncte ale "tricolorilor" fiind inscrise de Bonca, G. Georgescu si Kalman Kadar. Speriati de iminenta infrangere, nemtii, ocupanti ai locului cinci la Jocurile Olimpice de la Atena, au fortat egalarea, dar nu au reusit decat sa trimita de doua ori mingea in bara transversala a portii aparate excelent de Stoenescu.



Romanii vor lupta azi pentru semifinalele CM

Urmarita si salutata din tribune de aproape o suta de romani, membri ai comunitatii locale, victoria le-a asigurat "tricolorilor" calificarea in Cupa Mondiala care va avea loc anul viitor, la Budapesta. Pentru un loc in semifinale, romanii vor intalni, azi, formatia Serbiei si Muntenegrului, fosta multipla campioana mondiala si continentala.
Interesant este faptul ca la Montreal a fost obtinuta, in 1976, cea mai mare performanta din istoria poloului romanesc, locul 4 la Jocurile Olimpice de vara.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.