Se remarca foarte usor. Trebuie doar sa iasa pe strada si doi oameni din zece o opresc sa ii puna o intrebare. Ceilalti opt se multumesc sa o priveasca mirati. Este vorba despre o tanara maramureseanca ce se poate lauda cu parul cel mai lung din Baia
Se remarca foarte usor. Trebuie doar sa iasa pe strada si doi oameni din zece o opresc sa ii puna o intrebare. Ceilalti opt se multumesc sa o priveasca mirati. Este vorba despre o tanara maramureseanca ce se poate lauda cu parul cel mai lung din Baia Mare: 1 metru si 35 de centimetri. Ioana Marchis are 25 de ani, inaltimea 1,68 m si talia unui model: 88-60-89. Nu iese atat de mult in evidenta prin aceste aspecte cat prin parul ei lung de 1 metru si 35 de centimetri. Oamenii ii cer voie sa o traga de par pe strada ca sa se convinga ca acesta e natural. Acesta este de altfel si cel mai neplacut moment prin care trece Ioana pe parcursul unei zile. Ideea de a-si lasa parul sa creasca i-a venit in urma cu 13 ani, cand tatal sau i-a dat un sfat pe care nu o sa il uite niciodata, si anume "mandria si onoarea unei femei e sa aiba parul lung".
Fata recunoaste ca a trecut prin momente in care si-ar fi dorit sa se tunda. "Spalatul parului este un adevarat chin. Dureaza in jur de o jumatate de ora, iar uscatul cam o zi si noapte, pentru ca nu folosesc foehnul". Ioana e mereu remarcata si spune ca si-ar dori sa intre in Cartea Recordurilor. Dar femeia care detine acum recordul absolut are un par de 4,50 metri, asa ca mai are de asteptat. Pana atunci, a primit o propunere de a aparea intr-o reclama la un sampon, dar pentru ca i s-a cerut sa taie cativa centimetri din par a refuzat oferta.
O alta problema serioasa este coafatul. Nimeni nu se baga sa aranjeze asa un par. Luna trecuta, Ioana a fost nevoita sa mearga la coafor ca sa se aranjeze pentru o nunta: "Am fost pe la mai multe saloane de frumusete cunoscute la Baia Mare, fiindca doream sa imi fac bucle, dar am fost refuzata. in cele din urma, am gasit un salon. Am stat 5 ore cu bigudiuri si alte 3 ore a durat aranjatul", a adaugat Ioana. Tanara continua insa sa creada in visul ca parul ei o va face celebra.
Pentru a avea un par frumos, baimareanca Ioana Marchis nu foloseste nici un tratament special, atat doar ca nu il vopseste. Pentru spalarea parului, foloseste de ani de zile cel mai ieftin sampon de pe piata, cel de urzici. il spala o data pe saptamana, iar 5 zile il tine impletit. O zi il lasa desfacut, pentru a putea respira, iar o data pe luna taie circa 1 cm din varfuri. Nu foloseste niciodata foehnul pentru a nu-si deteriora podoaba capilara.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.