Unii deputati nu au nici o limita la cheltuielile care li se deconteaza din Bugetul Camerei. Facturile de telefon ale unora au depasit in unii ani chiar si un sfert de miliard de lei. Institutul pentru Politici Publice (IPP) a facut publica, luni, o
Unii deputati nu au nici o limita la cheltuielile care li se deconteaza din Bugetul Camerei. Facturile de telefon ale unora au depasit in unii ani chiar si un sfert de miliard de lei. Institutul pentru Politici Publice (IPP) a facut publica, luni, o analiza privind eficienta cheltuirii banilor publici de catre deputati in perioada 2001-2003. Potrivit raportului furnizat de IPP, cele mai mari cheltuieli pentru cazare au fost inregistrate, in anul 2002, de deputatul PSD Constantin Nita, care a cheltuit peste 832 de milioane de lei. Nita ar fi decontat un numar de 492 de zile de cazare pe an la hotel. Deputatul neaga acuzatiile si spune ca a beneficiat de un apartament in calitate de membru al Biroului Permanent. Raportul mai arata ca, in anul 2003, Camera Deputatilor a platit pentru convorbirile deputatilor la telefoanele mobile peste patru miliarde de lei. in perioada 2001-2004, chestorii Borbely Laszlo si Nicolae Vasilescu au decontat costuri suplimentare la factura pentru telefonul mobil de peste o jumatate de miliard de lei, iar secretarul Tudor Mohora de peste 483 de milioane de lei.
Deconturi de circa un sfert de miliard de lei au prezentat patru dintre membrii Biroului Permanent al Camerei, respectiv vicepresedintii Constantin Nita si Corneliu Ciontu si Viorel Hrebenciuc si chestorul Alexandru Lapusan.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.