Investigatiile politiei in cazul atacurilor teroriste care au zguduit saptamana trecuta Londra si statiunea egipteana Sharm el-Sheikh scot la iveala noi ramificatii. Fortele de ordine egiptene au publicat fotografiile a sase pakistanezi considerati a
Investigatiile politiei in cazul atacurilor teroriste care au zguduit saptamana trecuta Londra si statiunea egipteana Sharm el-Sheikh scot la iveala noi ramificatii. Fortele de ordine egiptene au publicat fotografiile a sase pakistanezi considerati a avea legatura cu cele trei explozii din statiunea de la Marea Rosie, iar politia britanica a mai descoperit o bomba neexplodata intr-un parc din Londra. Se contureaza ideea ca atentatele din Egipt i-ar fi vizat in primul rand pe turistii italieni. Cotidianul Corriere della Sera citeaza o sursa din cadrul politiei italiene care a afirmat ca cel mai sangeros atentat din statiunea Sharm el-Sheikh, cel de la hotelul Ghazala Garden, ii viza cel mai probabil pe turistii italieni. "Italienii vin de mult timp la Ghazala Garden", a declarat Hayman Ibrahim, capitan in cadrul politiei egiptene.
"Se stie, aici, in oras, ca de multi ani hotelul Ghazala Gardens reprezinta cartierul general al agentiei Ventaglio", a declarat si Rosalba Andresini, directorul regional al agentiei, la Sharm el-Sheikh. "A fost un miracol. Peste 250 de clienti de-ai nostri se aflau in acest hotel, dar numai vreo zece dintre ei au fost raniti", a adaugat ea. Politia egipteana a emis mandate de arestare pe numele noua pakistanezi, banuiti ca ar fi fost implicati in atentate. "Trei atentatori par a fi straini, dar au cel putin un om de legatura aici, in oras. Poate chiar un egiptean, angajat la acest hotel. Pe el il cautam in mod deosebit. Se poate sa fi plecat cateva zile, dar nu va putea lipsi prea mult, pentru a nu trezi banuieli", a mai declarat Ibrahim.
Politia egipteana verifica, de asemenea, posibilitatea ca doi dintre cei trei atentatori sa fie inca in viata, a mai spus capitanul Hayman Ibrahim.
La Londra, Scotland Yard s-a angajat intr-o cursa contracronometru pentru gasirea atentatorilor de joia trecuta. Reprezentantii politiei spun ca cei patru s-ar putea afla in continuare in Londra, ascunsi in case conspirative si ca ar putea avea acces in continuare la substante explozive. Politia britanica se teme ca ar mai exista inca un atentator care nu si-a dus la capat misiunea la 21 iulie, informeaza "The Times". Scotland Yard a luat in calcul aceasta ipoteza dupa ce a descoperit un pachet suspect intr-un parc din Wormwood Scrubs, in vestul Londrei.
Pachetul, descoperit sambata dimineata, continea explozibili si cuie. Coletul parea ascuns in parc pentru a fi recuperat ulterior. in consecinta, politia crede ca ar exista un al cincilea suspect care inca se afla in libertate.
O sursa din politie a precizat ca barbatii "par a fi hotarati sa moara. Este posibil ca ei sa fi fost alesi pentru determinarea lor, care o depaseste pe cea a autorilor atentatelor de la 7 iulie".
Fortele de securitate se tem ca cei patru atentatori vor lovi din nou inainte de a fi capturati. Potrivit "The Times", Scotland Yard crede ca suspectii ar putea fi de origine est-africana.



Italia a intrat in stare de alerta

Serviciile de securitate italiene se afla in stare de alerta, dupa arestarea de catre trupele americane de la Ramadi a unui irakian care a marturisit ca organizatia din care face parte pregateste atentate in Italia. Barbatul, despre care serviciile de informatii americane afirma ca este "unul dintre locotenentii lui Abu Musab al-Zarqawi", avea asupra sa diverse materiale printre care si cateva fotografii din satelit ale Romei, inclusiv ale aeroportului Leonardo da Vinci. Italia a fost din nou amenintata cu atentate de catre Brigazile Abu Hafs al Masri, intr-un mesaj publicat, pe un site Internet".b


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.