Conform unui proiect de Hotarare de Guvern, anul acesta ar putea fi disponibilizati 7.828 de angajati, din 14 companii aflate in subordinea Ministerului Economiei si Comertului.
Cei mai multi disponibilizati vor fi la Compania Nationala a Huil
Conform unui proiect de Hotarare de Guvern, anul acesta ar putea fi disponibilizati 7.828 de angajati, din 14 companii aflate in subordinea Ministerului Economiei si Comertului.
Cei mai multi disponibilizati vor fi la Compania Nationala a Huilei Petrosani - 1.200 persoane, Societatea Nationala a Carbunelui Ploiesti - 1.747 persoane, Compania Nationala a Cuprului, Aurului si Fierului Minvest Deva - 1.250 persoane si Compania Nationala a Metalelor Pretioase si Neferoase Remin Baia Mare - 1.500 persoane. De asemenea, vor fi disponibilizati 450 de salariati de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, 200 de la SC Moldomin Moldova Noua, 171 de la SC Cuprumin Abrud, 600 angajati de la SC Minbucovina, 150 de la SC Baita Stei, 100 de salariati de la SC Banat Anina, 50 de la Compania Nationala a Uraniului, 200 de la Societatea Nationala a Sarii Bucuresti, 130 de la Complexul Energetic Turceni si 70 de la Complexul Energetic Rovinari.
Aceste persoane vor beneficia de prevederile OUG 8/2003 privind stimularea procesului de restructurare, reorganizare si privatizare a unor societati comerciale, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si a regiilor autonome subordonate autoritatilor Administratiei publice locale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.