Noile legi ale proprietatii vor lasa pe drumuri zeci de mii de bucuresteni. in Capitala numarul dosarelor de restituire nesolutionate este de 36.000. Dosarele vizeaza cereri de restituire pentru imobile in care locuiesc chiar si mai multe familii. A
Noile legi ale proprietatii vor lasa pe drumuri zeci de mii de bucuresteni. in Capitala numarul dosarelor de restituire nesolutionate este de 36.000. Dosarele vizeaza cereri de restituire pentru imobile in care locuiesc chiar si mai multe familii. Agentia Mediafax anunta ca e posibil ca dupa aplicarea noilor legi sa ramana fara locuinta aproximativ 60.000 de persoane. Desi sunt obligate prin lege sa gaseasca solutii pentru persoanele evacuate, autoritatile locale se ascund in spatele neputintei. Primarul Capitalei, Adriean Videanu, promitea in campania electorala, achizitionarea de pe piata libera a 10.000 de apartamente care urmau sa fie repartizate evacuatilor. Acest proiect ramane in continuare doar pe hartie. Motivul: Primaria nu dispune de resursele necesare.
Cu o situatie aparte se confrunta sectorul 1 din Capitala. Aici se inre-gistreaza un numar mare de persoane evacuate din casele revendicate de fostii proprietari. Potrivit primarului Andrei Chiliman, o solutie ar putea fi crearea unui plan national de constructie de locuinte, de genul ANL, numai pentru cei evacuati.
"Aplicarea legilor privind proprietatea simplifica si rezolva totodata problema restituirilor in natura, inmultindu-se astfel numarul proprietarilor, concomitent insa cu numarul persoanelor evacuate, pentru care autoritatile locale, desi obligate prin lege sa rezolve problema, nu au solutii locative", a declarat primarul Andrei Chiliman.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.