Criza politica pe tema anticipatelor alimentata de jocul premierului Tariceanu de-a demisia a tulburat apele in PNL. Iar valurile ar putea sa il mature pe Calin Popescu Tariceanu de la sefia partidului si a Guvernului in favoarea lui Theodor Stolojan
Criza politica pe tema anticipatelor alimentata de jocul premierului Tariceanu de-a demisia a tulburat apele in PNL. Iar valurile ar putea sa il mature pe Calin Popescu Tariceanu de la sefia partidului si a Guvernului in favoarea lui Theodor Stolojan. Scaunul lui Calin Popescu Tariceanu se clatina din ce in ce mai tare in ultima vreme. Premierului i s-a cerut, vineri seara, in cadrul intalnirii cu presedintii organzatiilor judetene ale PNL, sa se intalneasca cu Stolojan pentru a gasi o formula prin care actualul consilier prezidential sa revina in forta in randurile liberalilor. Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a anuntat ieri ca intalnirea dintre cei doi a fost deja aranjata pentru astazi. Motreanu a recunoscut ca in partid exista voci care il cer pe Stolojan pentru diverse functii: cea de lider al partidului, cea de premier sau sef la Finante.
Pentru modificarea conducerii PNL este nevoie de convocarea unui Congres Extraordinar, iar statutul partidului arata ca este nevoie de minimum 25 de filiale care sa isi dea acordul pentru convocarea unui asemenea congres. Motreanu este convins ca "liderii judeteni nu sunt dispusi sa ajunga pana la declansarea unui congres extraordinar".
insa in ceea ce priveste sefia Guvernului lucrurile nu sunt in favoarea lui Tariceanu, care a fost acuzat de slabiciune si inconsecventa din cauza jocului sau de-a demisia. Vineri seara, 25 din cei 45 de lideri locali care s-au intalnit cu Tariceanu erau de acord cu numirea lui Stolojan in functia de premier. Ministrul Gheorghe Flutur a declarat ieri ca 25 de lideri locali "au solicitat gasirea de solutii pentru integrarea lui Theodor Stolojan in PNL, pentru ca este o mare personalitate politica de care partidul are nevoie". Stolojan mai are insa de platit o polita mai veche: trebuie sa isi clarifice starea de sanatate si motivele pentru care in 2004 a renuntat la candidatura pentru Presedintie.
''Nu se doreste destabilizarea PNL, se doreste unitatea partidului, se doreste echipa, fara congres extraordinar, sa mergem inainte in formula in care suntem. intalnirea dintre Calin Popescu Tariceanu si Theodor Stolojan va consolida si mai mult partidul'', a declarat ieri Gheorghe Flutur, care a marturisit ca se numara printre cei care i-au cerut lui Tariceanu sa se intalneasca cu Stolojan.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.