Uciderea de catre politia londoneza a unui presupus complice la atentatele de saptamana trecuta a determinat o scadere brusca a burselor continentale si deschidere in scadere pentru Bursa americana. La Paris, indicele CAC 40 a pierdut aproape instant
Uciderea de catre politia londoneza a unui presupus complice la atentatele de saptamana trecuta a determinat o scadere brusca a burselor continentale si deschidere in scadere pentru Bursa americana. La Paris, indicele CAC 40 a pierdut aproape instantaneu 0,32 la suta, pentru ca in cateva ore deprecierea sa atinga 14,05 puncte, pana la 4.411,61 puncte, pentru schimburi ce au insumat 2,58 miliarde de euro.
Bursa din Londra a pierdut, la randul sau, 0,11 procente, cea din Frankfurt 0,16 la suta, in timp ce indicele DJ Euro Stoxx 50 al bursei din Zürich a pierdut 0,18 procente. La New York, situatia a fost influentata insa si de rezultatele dezamagitoare inregistrate de Google si Microsoft. Dow Jones nu a castigat decat 0,09 la suta, iar Nasdaq 0,11 procente. Dar efectele incidentelor de la Londra s-au resimtit cu precadere si in cotatiile monedei europene.
Astfel, euro a incheiat sedinta de vineri sub pragul de 1,21 dolari. Vineri seara, euro era cotat la 1,2061 dolari, fata de 1,2076 la orele pranzului, si fata de 1,2169, joi seara, la New York.
Un rol important, insa, in aceasta scadere pare sa-l fi jucat, dupa cum apreciaza analistii europeni, si reevaluarea cu 2 la suta a yuanului.
In momentul de fata, situatia bursiera este una fluctuanta, iar previziunile de evolutie nu merg prea departe in timp, pietele asteptand atat o calmare a situatiei din Londra, cat si consecintele liberalizarii monedei chineze.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.