Echipele din Divizia A sunt raspandite prin toata Europa. Daca Rapid a pierdut ultimul amical din Elvetia, Dinamo a izbutit o remiza in Franta, iar Argesul si Sportul s-au impus in jocurile de verificare disputate in Belgia, respectiv Republica Moldo
Echipele din Divizia A sunt raspandite prin toata Europa. Daca Rapid a pierdut ultimul amical din Elvetia, Dinamo a izbutit o remiza in Franta, iar Argesul si Sportul s-au impus in jocurile de verificare disputate in Belgia, respectiv Republica Moldova. Cel mai bine a iesit Farul, gruparea pregatita de Petre Grigoras invingand fara drept de apel, in Austria, noua formatie a italianului Walter Zenga, Steaua Rosie Belgrad.
Un scurt 3-0 a administrat Farul cunoscutei formatii Steaua Rosie Belgrad, in meciul de debut al turnelului pe care "marinarii" il efectueaza in Austria. Cristocea (2-pen.), Pascovici (44) si V. Gheorghe (61) au fost autorii celor trei goluri prin care trupa pregatita de Petre Grigoras a invins la un scor de neprezentare echipa lui Zenga. Mai mult, constantenii au irosit cu nonsalanta alte patru mari oportunitati de a-si mari avantajul. E al doilea joc consecutiv pe care Grigoras il castiga in fata italianului, dupa acel 1-0 inregistrat in partida din sezonul trecut de campionat intre Farul si Steaua. Farul va mai disputa in Austria alte trei amicale.
"Canii rosii" si-au mai revenit. Dupa trei infrangeri consecutive, Dinamo a terminat turneul din Franta cu o remiza, 1-1, in fata nou-promovatei Troyes. Condusa la pauza printr-un gol marcat din penalty de Nivet, dupa o intrare a lui Moti la Jaziri, echipa din sos. stefan cel Mare a reusit egalarea cu sapte minute inainte de final, prin Cl. Niculescu. Andone nu a scapat insa de griji, in afara paselor gresite si a ratarilor, apararea dinamovista dovedindu-se la fel de inerta la actiunile ofensive ale adversarilor.
Giulestenii au terminat stagiul de pregatire din Elvetia si Italia cu o infrangere, 0-2 cu AEK Atena. A fost singura bataie primita de bucuresteni in acest turneu, echipa lui Razvan Lucescu ajungand ieri dupa-amaiza in tara. Joi, rapidistii disputa returul in Cupa UEFA.
in cadrul turneului de pregatire pe care il efectueaza in Belgia, FC Arges a invins cu scorul de 2-0 formatia de liga secunda Antwerp. Golurile echipei pregatite de Sorin Cartu au fost inscrise de Marius Bilasco (10) si C. Tanasa (22).
Dupa victoria cu 4-2 in fata Petrolului Ploiesti, Sportul a castigat, cu 3-1, si disputa cu "lupii galbeni" de peste Prut. Meciul cu Dacia Chisinau, care s-a disputat in capitala Republicii Moldova, a fost controlat de "studenti", bucurestenii marcand repede cele trei goluri prin Oprea (12), Mazilu (14) si Nae (28 -pen). Tot in Republica Moldova, dar la Tiraspol, FC Vaslui a castigat cu 7-1 partida cu Dinamo Tighina.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.