Campania "Chirurgia privirii", initiata de Clinica de Chirurgie Plastica de la Spitalul de Urgenta Floreasca impreuna cu "Libertatea", are impact. Zeci de scrisori au sosit de la cititorii nostri care au nevoie de ajutor. Este vorba de persoane care

Campania "Chirurgia privirii", initiata de Clinica de Chirurgie Plastica de la Spitalul de Urgenta Floreasca impreuna cu "Libertatea", are impact. Zeci de scrisori au sosit de la cititorii nostri care au nevoie de ajutor. Este vorba de persoane care sufera de "caderea pleoapei". O comisie de medici specialisti a analizat deja primele solicitari si a decis ce persoane vor fi programate la consultatii. Multi oameni, in special varstnicii, sufera din cauza excesului de piele si grasime de la nivelul pleoapelor, situatie in care chirurgia plastica e cea mai indicata. Aviz cititorilor care nu au fost foarte atenti cand a aparut primul material: nu e vorba de operatii de cataracta sau ale altor leziuni ale globului ocular, ci este vorba de operatii ale pleoapelor, blefaroplastie.
Aceasta interventie corecteaza excesul de piele si grasime ce formeaza acele "pungi" atat la nivelul pleoapelor superioare cat si al celor inferioare, conferind un aspect mai tanar al fetei, ameliorand campul vizual ingustat.
O echipa de medici specialisti de la Clinica de Chirurgie Plastica Microchirurgie Reconstructiva de la Spitalul Floreasca, condusa de prof. dr. Ioan Lascar, va efectua operatii de blefaroplastie timp de un an de zile, incercand sa ajute persoanele cu aceasta suferinta.

Asteptam in continuare scrisorile cititorilor

Din echipa fac parte chirurgi plasticieni, oftalmologi si anestezisti care si-au oferit ajutorul in dorinta de a realiza un act de caritate pentru aceste persoane. "Primii pacienti au fost deja selectionati, pentru o prima faza, pe baza patologiei descrise de fiecare in scrisorile trimise", ne-a declarat dr. Adina Alberts, asistent universitar, chirurg plastician si initiatoarea campaniei.

Programarile incep de la 1 septembrie

Pacientii selectionati vor fi programati la consultatii incepand cu data de 1 septembrie a.c., urmand ca operatiile sa inceapa la 1 octombrie. Documentele necesare pentru consultatie sunt:

* adeverinta prezentata de la medicul de familie din care sa rezulte ca este apt pentru interventia chirurgicala si anestezia generala

* consult oftalmologic din care sa rezulte necesitatea operatiei chirurgicale

* analize uzuale (hemoleucograma, glicemie, uree, creatinina, TGO, TGP, ionograma, electroforeza proteinelor, teste de coagulare) EKG.

Asteptam in continuare scrisorile dv pe adresa bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucuresti, cotidianul "Libertatea", pentru campania "Chirurgia privirii".



Pacientii care au fost selectionati pana in acest moment de medici

* CIORNEI ELENA, 45 ani, Bucuresti

* LOVIN NECULAI, 67 ani, Bucuresti

* PETRE RONCU LIANA, 48 ani, Bucuresti

* PATRANA ION, 54 ani, Pitesti

* OCHIS VIORICA, 76 ani, Tg Mures,

* NEGOITa GHEORGHE, Oltenita

* GHITa DELIA, 70 ani, Bucuresti

* PETRE DESPINA, 50 ani, Bucuresti

* ELENA PLATZ, 74 ani, Bucuresti

* GROSVALD RAUL, 83 ani, Bucuresti

* DUMUTRIU ECATERINA, 67 ani

* STOICAN IULIANA, 58 ani, Bucuresti

* SAFTA LAURENTA, 63 ani, jud Teleorman

* VIsAN IOANA, 47 ani, Bucuresti

* STOICA DOINA, 60 ani, Bistrita

* CONSTANTIN VERONICA, 55 ani, Bucuresti

* HAFFNER ELENA, 73 ani, Bucuresti

* MATEI PETRA, 58 ani, Bucuresti

* PANAIT STELA, 77 ani, Bucuresti

* DOBOZI LUDOVIC, 65 ani, jud Timis

* IONITa GR. ION, 79 ani, Ploiesti

* COBALSKI EUGENIA, 53 ani, Bucuresti

* SIMION VASILE, 62 ani, Targoviste

* DOLIS GEORGETA, Bucuresti

* IONESCU AURELIA, 53 ani, Bucuresti

* DELAPORT VALERIA, 64 ani, Campina

* MOHORA MARIA, 50 ani, jud Arges

* STELLU ELENA, 64 ani, Bucuresti

* ENACHE FILOFTEIA LILI, 66 ani, Rasnov, jud. Brasov

* POPOVICI SMARANDA, Craiova

* SFETCU CASANDRA, 63 ani, Bucuresti

* sTEFaNESCU GHEORGHE, 83 ani, Bucuresti


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.