A urmat Conservatorul din Florenta obtinand importante premii de interpretare si contracte cu cele mai renumite teatre de opera italiene. Dupa debutul sau exceptional la Opera Metropolitana din New York, a fost invitat cu regularitate pe scenele cele
A urmat Conservatorul din Florenta obtinand importante premii de interpretare si contracte cu cele mai renumite teatre de opera italiene. Dupa debutul sau exceptional la Opera Metropolitana din New York, a fost invitat cu regularitate pe scenele celebre din Statele Unite. Tenorul Corneliu Murgu, director al Operei Nationale din Timisoara, implineste astazi 57 de ani. ""Am avut muzica in cap...""
""Imi sarbatoresc ziua la o manastire din Moldova, este o dorinta mai veche si anul acesta in sfarsit am realizat-o, pentru ca s-a nimerit ca in aceasta vacanta sa fiu mai liber. Intr-o perioada de 25 de ani de cariera, aniversarile le-am sarbatorit prin munca. Pe hartie, varsta inainteaza, dar in sufletul meu cred ca am ramas in urma cu anii, deci sunt la o varsta frageda. Cea mai mare satisfactie a vietii mele este cea de a fi realizat ceea ce mi-am propus in prima etapa a vietii mele, am cutreierat lumea... Si in al doilea capitol, de cand sunt directorul Operei Nationale din Timisoara, am realizat multe lucruri. A treia realizare este armonia de care ma bucur in familia mea. Cine reuseste sa faca totul ca la carte in viata? Totdeauna oricine are, poate, mai multe ambitii si mai putine regrete sau mai multe regrete si mai putine ambitii. Sunt foarte multumit de cariera pe care o am si nu ma pot plange. Intr-adevar, sunt alti oameni care si-au propus lucruri usoare si nu au reusit, eu am reusit sa realizez destul de bine ceea ce mi-am propus. De cand m-am nascut am avut muzica in cap, si chiar daca parintii mei m-au sfatuit in alte directii, medic sau inginer, eu mi-am propus sa devin muzician. A reusi intr-o cariera pe care ti-ai propus-o e un lucru foarte important. Faptul ca nu am reusit sa intru in Romania la Conservator si am reusit in Italia a fost unul din pasii cei mai importanti. De acolo mi s-au deschis toate drumurile spre cariera internationala. Imi doresc sa reusesc sa aduc Opera Nationala din Timisoara la un nivel international, deja suntem foarte cunoscuti in afara, sa am posibilitatea de a realiza in institutie planurile pe care mi le propun. Voi continua sa perseverez in ideea de a realiza cat mai multe. Cel mai bun sfat pe care l-am primit in viata mi-a fost dat de mama mea. La debutul meu in teatru mi-a spus sa cant intotdeauna pentru publicul care ma asculta, incat el sa se simta ca si cum ar fi in locul meu pe scena. A fost pentru mine un lait, motiv. Ce ma infurie? Necinstea si incorectitudinea fata de un lucru promis; atumci devin un leu si jumatate, pentru ca eu sunt un om foarte corect, cu mine, cu cei din jur si daca mi-am propus un lucru, ma bat foarte tare pentru el si foarte rar dau inapoi de la ceea ce mi-am propus.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.