Ca si in filialele partidului, parerile liberalilor de la centru in privinta unei reveniri a lui Theodor Stolojan in fruntea PNL sunt impartite. In timp ce apropiati ai premierului, precum ministrii Mona Musca sau Gheorghe Flutur saluta o eventuala i
Ca si in filialele partidului, parerile liberalilor de la centru in privinta unei reveniri a lui Theodor Stolojan in fruntea PNL sunt impartite. In timp ce apropiati ai premierului, precum ministrii Mona Musca sau Gheorghe Flutur saluta o eventuala implicare a lui Stolojan in partid sau in proiectele politice viitoare, in schimb ce voci critice in PNL, ca Ludovic Orban, resping categoric orice alaturare a lui Stolo de formatiunea liberala.
Toate aceste reactii vin la doar o zi dupa ce fostul presedinte al PNL Theodor Stolojan - actual consilier prezidential - a sustinut ca este pregatit sa se implice intr-un eventual proces de schimbare in PNL, daca organizatiile judetene ale partidului considera ca el ar putea juca un rol intr-o asemenea actiune. De altfel, ieri, premierul Tariceanu a convocat o intrevedere cu liderii filialelor partidului pentru a verifica in ce masura se mai bucura de increderea acestora, dupa ultimele sale evolutii politice.
Musca: "Stolojan va aduce linistea in PNL"
Vicepresedintele PNL, Mona Musca, a facut ieri, un apel la unitate catre membri partidului si le-a cerut acestora sa se concentreze, acum, pe rezolvarea problemelor sinistratilor, sustinand, totodata, ca implicarea lui Theodor Stolojan va aduce linistea in PNL si in Alianta DA. "Este nevoie de seriozitatea si fermitatea domniei sale, care au permis liberalilor sa iasa din crize ce pareau insurmontabile, iar sub presedintia sa PNL a ajuns la cele mai bune cote de credibilitate si popularitate.
Cred, de aceea, ca implicarea domnului Theodor Stolojan va fi, si de aceasta data, in masura sa aduca linistea in partid si in Alianta", a spus Mona Musca. Ea a sustinut ca tensiunile din ultima vreme risca sa puna sub semnul intrebarii tot ce s-a reusit ultimii ani in plan politic. "PNL si Alianta DA trec printr-un moment de criza si principala noastra preocupare de oameni politici responsabili trebuie sa fie acum unitatea la nivelul partidului, dar si la nivelul Aliantei", sustine Mona Musca, intr-un comunicat remis redactiei.
Flutur: "A fost un foarte bun premier si presedinte de partid"
La randul sau, ministrul liberal al Agriculturii, Gheorghe Flutur, a avut numai cuvinte de lauda la adresa fostului presedinte al PNL. "Eu il apreciez pe Theodor Stolojan, care a fost un foarte bun premier si un foarte bun presedinte de partid. Are meritul principal in a aduce PNL la 20 la suta, in sondajele de opinie, precum si in unificarea fortelor liberale", a afirmat Flutur.
El considera ca in aceasta perioada in care au aparut mai multe discutii in interiorul partidului, "Tariceanu trebuie sa aiba o discutie cu Stolojan, o discutie in forurile PNL pentru a gasi cea mai buna solutie ca partidul sa-si mentina credibilitatea si pozitia de locomotiva in Alianta". Vicepresedintele PNL a tinut sa reaminteasca faptul ca din echipa lui Theodor Stolojan, "care a dus PNL la victorie", a facut parte atat el, cat si Calin Popescu Tariceanu. "De aceea, cred ca Stolojan trebuie implicat in proiectele viitoare pe care le are PNL", a conchis Flutur.
Orban: Revenirea lui este imposbila
Mult mai radicala a fost insa parerea presedintelui PNL Bucuresti, Ludovic Orban. El a sustinut, citat de Mediafax, ca revenirea lui Theodor Stolojan in fruntea PNL sau numirea lui ca prim-ministru este imposibila. "Il respect pe Theodor Stolojan, dar consider ca revenirea lui in fruntea PNL sau ca premier este imposibila. PNL Bucuresti s-a pronuntat zilele acestea impotriva unui congres extraordinar", a mentionat Orban.
El sustine ca liberalii bucuresteni pledeaza pentru stabilitate politica, coeziune interna atat in PNL, cat si in Alianta. El a apreciat, de asemenea, ca Guvernul trebuie sa manifeste mai multa personalitate "si sa se lase mai putin influentat de alti factori sau alte institutii in luarea deciziilor", referindu-se inclusiv la Palatul Cotroceni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.