Colonia romaneasca din Ucraina se va diminua considerabil. Sahtar Donetk a decis sa puna pe lista de transferuri nu mai putin de 8 jucatori, dintre care trei sunt romanii Flavius Stoican, Cosmin Barcauan si Daniel Florea, informeaza ukrainiansoccer.n
Colonia romaneasca din Ucraina se va diminua considerabil. Sahtar Donetk a decis sa puna pe lista de transferuri nu mai putin de 8 jucatori, dintre care trei sunt romanii Flavius Stoican, Cosmin Barcauan si Daniel Florea, informeaza ukrainiansoccer.net. Principalul argument pentru aceasta disponibilizare masiva este noua regula care va functiona in campionatul Ucrainei, de reducere a numarului de straini ce pot fi aliniati intr-un meci. Astfel, echipele din Ucraina nu au voie sa legitimeze mai mult de opt jucatori straini. De altfel, dintre cei opt nici unul nu este ucrainean, ceilalti fiind portarul croat Stipe Pletikosa, mijlocasul sarb Zvonimir Vukic, rusul Alexei Baharev si brazilianul Batista. In aceasta vara, echipa antrenata de Mircea Lucescu s-a despartit deja de fundasul sarb Nenad Lalatovic, care a revenit la Steaua Rosie Belgrad.
In urma acestor plecari, la Sahtar vor ramane doar doi romani, Razvan Rat si Ciprian Marica. Gruparea campioana a inceput deja primele preparative de inlocuire si l-a achizitionat pe mijlocasul Maksim Trusevici (20 ani), de la Borisfen Borispol, international de tineret. In privinta romanilor cea mai probabila destinatie pare a fi tot Donetkul. Daca Florea a fost imprumutat si in sezonul trecut la Metalurg Donetk nu este exclus ca si ceilalti doi romani sa fie directionati catre concitadina lui Sahtar. Metalurg l-a legitimat deja la inceputul sezonului pe Marian Aliuta. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.