Real Madrid a anuntat ca a obtinut semnatura atacantului brazilian al echipei Santos, Robson de Souza "Robinho", in varsta de 21 de ani, conform unui comunicat dat publicitatii, joi, pe site-ul sau oficial. "Real a platit 60 la suta din clauza de rez
Real Madrid a anuntat ca a obtinut semnatura atacantului brazilian al echipei Santos, Robson de Souza "Robinho", in varsta de 21 de ani, conform unui comunicat dat publicitatii, joi, pe site-ul sau oficial. "Real a platit 60 la suta din clauza de reziliere a lui Robinho", a explicat gruparea madrilena, care a platit astfel clubului Santos 30 de milioane de dolari (24,7 milioane de euro) pentru Robinho. La un an dupa englezul Michael Owen, la doi ani dupa un alt englez, David Beckham, la trei ani dupa brazilianul Ronaldo, la patru ani dupa francezul Zinedine Zidane si la cinci ani dupa portughezul Luis Figo, Robinho este al saselea galactic care se alatura clubului madrilen. Robinho, 1,72 metri, 60 kg, este al treilea jucator transferat de Real Madrid in aceasta vara, dupa uruguayenii Pablo Garcia si Carlos Diogo. Jucatorul brazilian se afla in atentia gruparii madrilene de mai multe luni, insa clubul din Santos nu era pregatit sa renunte la atacant. Conducatorii clubului brazilian au exclus un transfer pentru mai putin de 50 de milioane de dolari, valoarea clauzei de reziliere. In ultimele zile, Robinho, care dorea neaparat sa se alature clubului Real Madrid, a refuzat chiar sa se antreneze. "Robinho a renuntat la 40 la suta din drepturile sale pentru a-si implini visul de a juca la Real Madrid", a anuntat, joi, agentul jucatorului, Wagner Ribeiro. De asemenea, Confederatia Braziliana de Fotbal (CBF) a anuntat ca Ribeiro s-a deplasat la sediul sau pentru a rezolva acest caz, fara a oferi alte detalii. Ribeiro a explicat ca s-a deplasat la sediul CBF pentru a oferi documentele de garantie de plata din partea clubului Real Madrid, pentru a putea rezolva drepturile de transfer, in contextul in care jucatorul se afla sub contract pana in 2008. "Am depus suma de 30 milioane de dolari la care are dreptul Santos", a declarat Ribeiro, facand referire la suma trimisa printr-o banca spaniola intr-un cont din Rio de Janeiro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.