Un barbat a fost impuscat mortal de politisti inarmati in statia de metrou Stockwell
Politistii au ordin sa deschida focul in cazul in care considera ca un suspect se pregateste sa detoneze o bomba
O mare parte a orasului a fost practic

Un barbat a fost impuscat mortal de politisti inarmati in statia de metrou Stockwell
Politistii au ordin sa deschida focul in cazul in care considera ca un suspect se pregateste sa detoneze o bomba
O mare parte a orasului a fost practic blocata
Brigazile Abu Hafs Al-Masri ameninta toate Guvernele europene: "Mesajul este ca nu ne vom opri si nu vom tacea pana ce nu veti retrage toti militarii necredinciosi de pe pamantul irakian"

Un barbat a fost impuscat mortal de politisti inarmati, intr-un incident petrecut, ieri, la pranz in statia de metrou Stockwell din Londra, in timp ce politia londoneza incearca sa ii identifice pe autorii atacurilor comise joi in capitala britanica.
Un martor ocular citat de BBC afirma ca a vazut cum mai multi politisti in civil au impuscat un barbat cu infatisare asiatica. "Am vazut cum au fost trase cinci focuri de arma spre el", a declarat Mark Whtiby, aflat la statia Stockwell in momentul producerii incidentului.
Pasagerii au fost evacuati din statie, aceasta fiind inconjurata de politie, care a solicitat si inchiderea a doua linii de metrou.
"Ma aflam in metrou si imi citeam ziarul. Am auzit zgomote si oameni care strigau <>. Am vazut un asiatic care fugea spre tren, urmarit indeaproape de trei ofiteri in civil. Unul dintre ei avea o arma de culoare neagra - parea a fi automata; l-au impins la pamant, l-au imobilizat si au tras cinci focuri in el", a precizat Whitby.
Informatii neconfirmate, citate de Sky News, indica faptul ca suspectul era implicat in atacurile comise, joi, la Londra. Scotland Yard a confirmat atat producerea incidentului, cat si faptul ca suspectul a fost ucis, iar presa britanica afirma ca politistii au ordin sa deschida focul in cazul in care considera ca un suspect se pregateste sa detoneze o bomba.
La randul sau, CNN citeaza informatii neconfirmate potrivit carora barbatul ar fi fost un potential atentator sinucigas, desi martorii declara ca nu parea sa aiba nici un rucsac.
Tot ieri, politia a inconjurat si o moschee din estul Londrei, in urma unei amenintari cu bomba, insa genistii nu au gasit nici un indiciu privind amplasarea de explozibili in zona, iar alerta a fost ridicata.

Politia a blocat o parte a orasului

Statia de metrou Harrow Road din vestul Londrei a fost evacuata, ieri, iar la fata locului au fost desfasurate trupe importante de politisti, echipate cu dispozitive de dezamorsare a bombelor. Rezidentii din zona statiei de metrou au fost rugati sa nu paraseasca locuintele si nici macar sa nu iasa la ferestre. Interventia a avut loc la cateva ore dupa ce politistii au impuscat mortal suspectul, in statia de metrou din sudul capitalei.
Incidentele de vineri au avut loc a doua zi dupa ce sistemul de transport in comun londonez a fost tinta a patru tentative de atentat - trei in statii de metrou si una intr-un autobuz aflat in estul Londrei. Politia cauta mai multi suspecti si a anuntat ca indiciile ramase la locul producerii atacurilor ofera informatii importante pentru ancheta asupra atentatelor din 7 iulie, soldate cu 56 de morti si 700 de raniti.

Brigazile Abu Hafs Al-Masri ameninta toate Guvernele europene

In noaptea de joi spre vineri, Brigazile Abu Hafs Al-Masri, aceeasi organizatie care si-a atribuit si responsabilitatea atentatelor de la 7 iulie, a revendicat si atacurile de joi de la Londra.
In comunicatul publicat pe Internet, a carui autenticitate nu a fost confirmata inca, presupusii atacatori afirma: "Intr-adevar, cuvintele mujahedinilor care sunt gata sa atace pe neasteptate, se adeveresc din nou si o alta lovitura a avut loc. Aceasta lovitura, data in inima capitalei infidele britanice, n-a fost decat un nou mesaj pentru toate Guvernele europene", se arata in text.
"Mesajul este ca nu ne vom opri si nu vom tacea pana ce nu veti retrage toti militarii necredinciosi de pe pamantul irakian", adauga comunicatul. "Este un avertisment adresat tuturor celor care se afla in spatele politicii principalului lider al terorismului mondial si liderului tarilor infidele, America", mai afirma comunicatul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.