"Punctul meu de vedere este unul lipsit de echivoc. In primul rand, nu-mi doresc si nici nu cred ca Alianta DA sa se destrame, din contra, fac eforturi pentru relansarea ei si aceasta relansare cred ca este modalitatea cea mai buna pentru o guvernare
"Punctul meu de vedere este unul lipsit de echivoc. In primul rand, nu-mi doresc si nici nu cred ca Alianta DA sa se destrame, din contra, fac eforturi pentru relansarea ei si aceasta relansare cred ca este modalitatea cea mai buna pentru o guvernare eficienta. Tin foarte mult la aceasta constructie politica, care este Alianta PNL-PD si pentru care am luptat, pentru care am militat. Am fost unul dintre principalii artizani si ma bucura ca pot sa spun acest lucru. Am muncit extrem de mult la realizarea Aliantei. Dupa cum stiti, Alianta DA a fost rodul unor demersuri politice care, cel putin la nivelul PNL, au demarat chiar dupa congresul din august 2002, moment dupa care eu am fost mandatat de conducerea partidului de la acea data sa realizez strategia politica a PNL (...) Imi pare foarte rau ca doi dintre oamenii care au avut un profil politic deosebit in PNL au luat decizia sa se retraga din motive care au tinut exclusiv de vointa lor. Ma refer la Theodor Stolojan, care, inaintea inceperii campaniei electorale din toamna lui 2004, din motive de sanatate, a trebuit sa se retraga si, nu in ultimul rand, as dori sa o mentionez si pe Mona Musca, care, la fel, din motive strict personale, a luat decizia, fara ca ea sa fi fost deloc, as spune, impinsa spre aceasta decizie, de a se retrage din conducerea PNL (...) Guvernarea nu se va putea face fara respectarea actului de nastere a Aliantei, care este Protocolul Aliantei. Trebuie sa existe intre noi respect reciproc, solidaritate, trebuie sa existe solidaritate, corectitudine si, bineinteles, trebuie sa existe un lucru absolut necesar si anume respectarea regulilor pe care impreuna le-am convenit. Fara respectarea acestor reguli, sigur, riscul de derapaje este prezent oricand, prin urmare Protocolul care regleaza functionarea si raportul dintre partide este documentul care trebuie sa ne ghideze in ceea ce inseamna relatia noastra politica. De altfel, suntem impreuna de peste doi ani, doi ani si jumatate am trecut prin momente foarte grele. Tin sa reamintesc ca putini credeau in posibila noastra victorie in alegeri. A fost o lupta extrem de dificila, as spune cumplita, cu PSD care s-a folosit de institutiile statului pentru a castiga cu orice pret alegerile. Din decembrie 2004, noi ne-am asumat responsabilitatile cu rezultate notabile atat in plan intern, cat si in privinta agendei europene."

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.