Telenovela transferului lui Chivu la Inter pare a se apropia de un final fericit. Hotararea Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane, care a decis sa suspende Romei dreptul de a mai aduce jucatori pe perioada unui an deoarece l-a transferat il
Telenovela transferului lui Chivu la Inter pare a se apropia de un final fericit. Hotararea Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane, care a decis sa suspende Romei dreptul de a mai aduce jucatori pe perioada unui an deoarece l-a transferat ilegal pe Mexes de la Auxerre, pare a fi impulsul final pentru aducerea capitanului Nationalei la Milano. Concret, decizia judecatorilor pune Roma in imposibilatea de a-i mai vinde pe Casssano si Mancini, jucatori pe care Juventus ii avea in vizor. Cum pretul cerut de oficialii clubului capitolin era mult prea mare, torinezii voiau sa includa in oferta facuta Romei o suma de bani plus transferul a doi jucatori. In aceste conditii, afacerea Juventus a cazut, iar oficialii romani au nevoie de bani deoarece miercuri acelasi tribunal sportiv se va pronunta si asupra sumei pe care clubul din capitala Italiei o va plati lui Auxerre drept despagubire, presa italiana avansand deja suma de opt milioane de euro. In conditiile in care banii sunt ultimul lucru care prisoseste la Roma, singura varianta ramasa pentru rezolvarea impasului financiar si de a-si pastra vedete ca Totti sau Cassano este de a-l transfera pe Chivu la Inter. Pe langa decizia de la Laussane, alte doua argumente vin puternic in sprijinul acestui transfer. In primul rand, se pare, conform agentiei "sports.it", ca Tribunalul Italian al Muncii va oficializa transferurile efectuate de Roma, pana la pronuntarea sentintei de la Laussane, ceea ce va avea drept efect posibilitatea de a-i legitima oficial pe fundasii centrali Kuffour si Bovo, vazuti ca inlocuitorii perfecti in cazul divortului de Chivu. In al doilea rand, Inter a marit substantial oferta facuta Romei. Daca pana acum, gruparea lombarda avansa suma de 15 milioane de euro, ieri oficialii Interului au propus circa 18 milioane de euro, ceea ce inseamna o suma apropiata de cat au platit romanii Ajaxului pentru aducerea capitanului Nationalei.
Spaletti: "Chivu nu pleaca"
Luciano Spalletti, noul antrenor al Romei, a luat foc atunci cand a fost intrebat despre plecarea iminenta a lui Chivu. "Nici nu se pune problema plecarii lui. Chivu nu se misca de aici, o spune chiar si el, iar eu sunt convins de acest lucru. Voi continua sa antrenez, sa lucrez cu jucatorii pe care ii am. Vrem sa pastram acest grup", a spus Spalletti. Totusi, determinarea antrenorului roman nu va putea rezista in fata presiunilor financiare la care este supusa gruparea condusa de Franco Sensi. In ciuda atasamentului ferm pe care Chivu l-a aratat clubului capitolin, capitanul Nationalei a amenintat in mai multe randuri ca la Roma nu se face performanta adevarata si ca echipa este foarte departe de "granzii" campionatului italian. Mai mult, internationalul roman i-a avertizat pe oficialii clubului capitolin ca va parasi capitala Italiei, daca nu se iau masuri impotriva "copilului teribil" Antonio Cassano si a declarat ca acestia vor trebui sa aleaga intre el si atacant. In aceste conditii, revolta lui Luciano Spalleti, care a mai declarat ca Roma nu-si poate permite pierderea unui jucator de calibrul lui Chivu, nu pare a modifica radical ecuatia unei probleme ce pare deja rezolvata de oficialii celor doua cluburi. Gica Popescu, impresarul jucatorului, a declarat ieri ca momentan este important ca cele doua cluburi sa se inteleaga asupra sumei de transfer, urmand ca ulterior sa fie puse la punct celelalte detalii contractuale. "Noi asteptam acum ca cele doua cluburi sa se inteleaga, dupa care noi, impresarii, ne vom intra in rol. Pana atunci nu putem face nimic. Asteptam", a spus Popescu. Conform presei italiene, reprezentantul firmei Becali&Popescu in Italia, Andrea Pretti, a fost cel care i-a instiintat la inceputul acestei saptamanii pe oficialii Romei de interesul crescand al Interului pentru Chivu, care a marit in numai o saptamana suma de transfer cu 3 milioane de euro. Un semn de indoiala asupra transferului l-a aruncat ieri presedintele Interului, Massimo Moratti. "Decizia TAS in cazul gruparii romane complica problema transferurilor, dar noi continuam negocierile cu AS Roma si Real Madrid (n.r. pentru aducerea lui Walter Samuel). Pentru argentinian vom vedea daca reusim sa gasim bani, vom avea saptamana viitoare o discutie cu oficiali de la Real Madrid", a spus Moratti. Totusi, declaratia oficialului milanez poate fi privita ca o incercare de a obtine un pret cat mai bun pentru capitanul Nationalei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.