Editia de anul acesta a Festivalului Stuffstock, ce se va desfasura pe 19 si 20 august la Vama Veche, va aduce 34 trupe autohtone si sapte straine. La cea de-a treia editie a festivalului, al carei buget se ridica la nu mai putin de 335.000 de euro,
Editia de anul acesta a Festivalului Stuffstock, ce se va desfasura pe 19 si 20 august la Vama Veche, va aduce 34 trupe autohtone si sapte straine. La cea de-a treia editie a festivalului, al carei buget se ridica la nu mai putin de 335.000 de euro, organizatorii se asteapta la peste 50.000 de spectatori.
Concertele vor avea loc, in paralel, pe doua scene, cea mare consacrata concertelor rock, iar cea mica rezervata muzicilor alternative. Va exista insa, pe 19 august, si un spectacol de matineu intitulat "D'Quijote" sustinut de Ada Milea alaturi de Dorina Chiriac, Romulus Chiciuc, Adrian Cristescu si Bobo.
Printre trupele romanesti invitate la Stuffstock se numara Kumm, Zob, OcS, Vita-de-Vie, Luna Amara, Travka, Taine, Altar, Nightlosers, Semnal M, Florin Chilian si Fara Zahar.
Trupa Vama Veche nu se stie insa daca va concerta la Vama Veche. Organizatorii au precizat ca sunt in discutii, in prezent, cu aceasta formatie.
Trupele din afara sunt: Al Jawala si Havoc (Germania), Sims (Franta), Ens Cogitans (Rusia), Kampac Dolores (Ungaria), Point Blank (Macedonia) si moldovenii Zdob si Zdub.
Festivalul Stuffstock a fost initiat de miscarea "Salvati Vama Veche", constituita ulterior primei editii a festivalului in Asociatia Pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural.
Aceasta sprijina aplicarea noului Plan de Urbanism in zona Vama Veche - 2 Mai, avand la baza turismul ecologic.
Acest plan vizeaza, printre altele, interzicerea construirii de cladiri mai inalte de un etaj.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.