Federatia Generala a Sindicatelor (FGS) Familia anunta ca au fost create premisele declansarii conflictului de interese la nivel de ramura de activitate - constructii, pentru expirarea contractului colectiv de munca, iar partenerii sociali au demarat
Federatia Generala a Sindicatelor (FGS) Familia anunta ca au fost create premisele declansarii conflictului de interese la nivel de ramura de activitate - constructii, pentru expirarea contractului colectiv de munca, iar partenerii sociali au demarat procedura de inregistrare a acestui conflict.
In urma a cinci runde de negocieri nu s-a ajuns la nici un consens cu privire la doua articole esentiale, de natura salariala, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, Emilian Ciongaru, secretarul general al FGS Familia.
Astfel, sindicalistii cer acordarea sporului de santier, majorarea cu 20 la suta a salariului minim brut de baza pe ramura de constructii montaj. In prezent salariul minim este de 340 de lei (3.400.000 de lei vechi), iar cu o majorare de 20 de procente ar ajunge la 408 lei (4.080.000 lei vechi), pentru un program de 170 de ore pe luna, respectiv de 2,4 lei (24.000 de lei vechi) pe ora. Salariatii mai solicita stabilirea coeficientilor minimi de ierarhizare, pentru muncitori, personal administrativ, personal de specialitate, precum si pentru cei cu studii superioare. Reprezentantul FGS Familia a mai spus ca membrii federatiei nu vor sa ajunga la forma finala a conflicului de munca, adica la greva, pentru ca nu au nici un interes sa se opreasca activitatea in firmele de constructii, sperand intr-un acord intre patronate si sindicate, cat mai curand.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.