Recent, Enterprise Investors (EI), cel mai mare fond de investitii din Europa Centrala si de Est, si Intel Capital, fondul de investitii al Intel Corporation, anuntau o decizie extrem de importanta nu doar pentru Romania, ci chiar pentru intreaga reg

Recent, Enterprise Investors (EI), cel mai mare fond de investitii din Europa Centrala si de Est, si Intel Capital, fondul de investitii al Intel Corporation, anuntau o decizie extrem de importanta nu doar pentru Romania, ci chiar pentru intreaga regiune. Cea mai mare firma romaneasca de software, SIVECO Romania, trecuse cu succes exigentele audituri realizate de cele doua entitati, astfel ca urma sa devina tinta celei mai mari investitii internationale de IT din zona. Despre acest eveniment am stat de vorba cu Irina Socol, director general SIVECO Romania.

- Cat de greu a fost sa ajungeti la acest succes?

- Asa cum va inchipuiti, nu a fost deloc simplu. SIVECO a trecut prin nu mai putin de trei audituri extrem de amanuntite, care au demonstrat viabilitatea firmei. Companiile americane au criterii de evaluare tehnice, economice si etice extrem de dure, iar noi am reusit sa demonstram ca ne incadram in toate. Interesul investitorilor pentru compania noastra se datoreaza portofoliului de produse si proiecte, si in mod special proiectului derulat la Ministerul Educatiei (SEI). Investitorii au apreciat calitatea si amploarea acestui proiect, dar si atitudinea noastra constructiva de a demonstra concret, prin continuarea proiectului si nu prin angajarea in dispute in tribunal sau in presa, ca suntem o firma serioasa si solida. Pornim pe acest drum cu mare incredere, bazandu-ne pe expertiza echipei noastre si pe portofoliul de produse de care dispunem, si suntem optimisti ca aceasta infuzie de fonduri va contribui la dezvoltarea afacerilor noastre pe piata locala si internationala.
Salutam de aceea investitia realizata de EI si Intel, cea mai mare de pana acum, din domeniul nostru si din tara noastra. In fapt este una dintre cele mai insemnate investitii internationale de IT din Europa Centrala si de Est. Suntem bucurosi ca am convins gigantul Intel ca suntem capabili sa devenim un lider regional.

-Tehnic vorbind, care sunt detaliile investitiei?

- As remarca, in primul rand, ca aceasta investitie marcheaza primul an de activitate pentru reprezentantele Intel si Enterprise Investors in Romania. Investitia de 12 milioane USD realizata de Enterprise Investors (EI), cel mai mare fond de investitii din Europa Centrala si de Est, si Intel Capital, fondul de investitii al Intel Corporation a reprezentat, in fapt, o achizitie de actiuni existente si o majorare de capital. In urma acestei investitii, Intel Capital si Polish Enterprise Fund V (un fond de investitii administrat de EI) vor detine 32,5% din pachetul de actiuni al SIVECO Romania.

- Cu siguranta, aceasta investitie reprezinta o excelenta sansa pentru SIVECO de a se dezvolta intr-un ritm mult mai accelerat. Cum veti valorifica aceasta oportunitate?

- Apropiata integrare europeana a Romaniei si necesitatea de a se adapta cerintelor pietei internationale transforma proiectele IT intr-o prioritate pentru toate organizatiile din Romania. SIVECO Romania va valorifica aceasta excelenta oportunitate de dezvoltare, dovedind ca specialistii romani sunt capabili sa deschida drumuri in inalta tehnologie.

- Desigur, implicarea INTEL in aceasta investitie este cea care a produs in primul rand senzatie. Ce spun partenerii dumneavoastra de la Intel despre proiectele de viitor ale SIVECO?

- Atat din discutiile pe care le-am avut cu partenerii nostri, cat si din declaratiile publice facute de acestia, rezulta faptul ca INTEL considera ca o data cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, se deschide o piata uriasa, care solicita cele mai recente solutii IT pentru a creste productivitatea si a fi competitiv atat in cadrul UE cat si dincolo de granitele acesteia. Compania considera ca SIVECO Romania reprezinta o parte importanta a acestui proces de dezvoltare, in furnizarea de solutii software, atat pentru clienti persoane particulare, cat si pentru companii, incurajand in acelasi timp inovatia in domeniul Educatiei. Mai ales, pentru ca importanta rolului SIVECO a fost recunoscuta si prin Premiul Information Society Technology oferit chiar de catre Comisia Europeana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.