Walter Zenga a devenit, de miercuri seara, primul tehnician strain din istoria de 60 de ani a clubului Steaua Rosie Belgrad, dupa ce tratativele cu Hagi sau cu Gullit s-au impotmolit din cauza banilor.
Potrivit presei belgradene, omul care a
Walter Zenga a devenit, de miercuri seara, primul tehnician strain din istoria de 60 de ani a clubului Steaua Rosie Belgrad, dupa ce tratativele cu Hagi sau cu Gullit s-au impotmolit din cauza banilor.
Potrivit presei belgradene, omul care a adus ultimul titlu in Ghencea a fost numit antrenorul vicecampioanei Serbiei la propunerea lui Gica Hagi, romanul care a refuzat, din motive financiare, postul oferit de presedintele Dragan Stojkovic. "A cerut 450.000 de euro, prea mult pentru cat isi pemite clublul in acest moment. El are insa meritul ca ni l-a recomandat pe Zenga", a afirmat oficialul castigatoarei Cupei Campionilor din 1991. "Totul s-a petrecut rapid. Eram pe plaja la Ibiza, cu sotia mea Raluca, in acelasi loc in care ma aflam si cand m-a sunat MM Stoica sa vin la Steaua. Coincidenta sau nu, chiar discutam despre ceea ce o sa vina. A sunat telefonul, iar Stojkovic m-a rugat sa ne intalnim urgent la Milano ca sa batem palma. N-am stat prea mult pe ganduri, iar acum trebuie sa ma apuc din nou de treaba. Sunt fericit ca voi antrena, dupa Steaua, a doua echipa din Est care a castigat cel mai important trofeu european la nivel de cluburi", a povestit italianul, care urma sa semneze oficial contractul pe doi ani cu Steaua Rosie Belgrad, club de la care urmeaza sa incaseze 180.000 de euro pe sezon si care i-a impus un obiectiv ferm: titlul de campion in Serbia si Muntenegru si un parcurs cat mai lung in Cupa UEFA.
Dat afara de la Steaua Bucuresti la 19 mai, Zenga a refuzat propunerea de la Derby County, din liga secunda engleza, dar negocia in secret cu alte doua cluburi.
Pana la urma, a ales Belgradul, unde il va avea ca secund pe Massimo Pedrazzini, care i-a fost asistent si la Steaua. La Steaua Rosie este posibil sa ajunga si cativa fosti elevi din Ghencea printre care Petre Marin, Ogararu si Dinita.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.