Diferentele dintre ratele de crestere economica inregistrate in zona euro nu sunt cauzate de cursul monedei unice, sustine comisarul european pentru Probleme Economice si Monetare, Joaquin Almunia, intr-un interviu aparut in publicatia Les Echos si p
Diferentele dintre ratele de crestere economica inregistrate in zona euro nu sunt cauzate de cursul monedei unice, sustine comisarul european pentru Probleme Economice si Monetare, Joaquin Almunia, intr-un interviu aparut in publicatia Les Echos si preluat de Reuters.
"Daca diferentele de crestere persista, nu este vina euro", a spus Almunia, care a adaugat ca este nevoie de reforme pentru eliminarea diferentelor dintre ritmurile nationale de dezvoltare. Almunia a mai afirmat ca statele care au beneficiat de o crestere rapida la mijlocul anilor '90 sunt cele care au performante mai bune in prezent.
"Cauzele sunt structurale si semnaleaza ca decalajul se va accentua daca nu vor fi luate masuri", a avertizat oficialul european. Comisarul a spus ca Guvernele trebuie sa flexibilizeze piata muncii, sa incurajeze concurenta si sa reorienteze cheltuielile publice spre activitati de cercetare si inovatie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.