Noul tehnician al nationalei Kuweitului, Mihai Stoichita, se afla zilele acestea in Austria, intr-un turneu de pregatire cu actuala sa echipa. Dupa ce a spus ca nu vrea sa mai auda de indienii de la Mittal Steel, Lippi a vorbit despre aventura lui la
Noul tehnician al nationalei Kuweitului, Mihai Stoichita, se afla zilele acestea in Austria, intr-un turneu de pregatire cu actuala sa echipa. Dupa ce a spus ca nu vrea sa mai auda de indienii de la Mittal Steel, Lippi a vorbit despre aventura lui la carma Kuweitului, unde castiga 300.000 $ pe an, despre vizita sa in Germania, la casa lui Hitler, dar si despre bogatiile kuweitienilor, care si-au permis sa-i dea un sac de bani fostei glorii a Frantei, Nicolas Amoruso, pentru a pregati lotul olimpic din "Tara Petrolului".


Libertatea: Cum va descurcati cu fotbalistii din Kuweit?


Mihai Stoichita: E greu, pentru ca nu sunt jucatori obisnuiti cu un nivel prea ridicat, dar sper sa-mi fac treaba bine, sa facem un egal luna viitoare cu Uzbekistan, sa trecem de Bahrein si sa ajungem la Campionatul Mondial din Germania. Problema e ca de vreo doi ani fotbalul din Kuweit este in cadere libera. Eu, Tara, Toader, si argentinianul Ruben Brites, colaboratorii mei, avem sarcina sa resuscitam fotbalul in Kuweit. Bani sunt, slava Domnului!


Cum v-ati acomodat cu restrictiile?


E greu in Kuweit, nu sunt baruri, n-ai voie alcool, nu exista notiunea de striptease. Esti, practic, pe alta planeta. Dar acum suntem in Austria. De fapt, jucatorii mei sunt acolo, pentru ca eu colind prin Germania. Ma aflu pe la vreo 2.000 de metri altitudine, vizitez un muzeu, o fosta casa a lui Hitler. Era pacat sa ratez oportunitatea, mai ales ca era foarte aproape, la 17 km de Salzburg, locul nostru de cantonament. Oricum, in Kuweit se investeste masiv in fotbal. De exemplu, i-au dat un sac de bani celebrului Nicolas Amoruso, francezul care facea furori pe la Mondialul din 1982, pentru a pregati lotul olimpic si pe cel de juniori.


Privind in urma, spre Galati...


Nu vreau sa mai aud de indieni. Pentru mine Mittal Steel e un capitol in inchis.


Se spune ca indienii nu va inghiteau pentru ca luati bani din transferuri. E adevarat?


Era normal sa iau cota-parte la transferuri. Nu vad care este problema. Hiba a fost ca indienii n-au dat nici un ban pentru a aduce jucatori la Galati si spuneau ca sunt un antrenor scump, dar va spun eu, eram cam scump pentru obiectivul lor, adica evitarea retrogradarii. Daca trageau la titlu, asa cum anuntasera initial, nu mai eram costisitor. Am auzit ca baga bani dupa ce-am plecat eu. I-as fi luat si eu pe somcherechi, pe Baicu sau pe cine au mai adus, dar atunci nu erau bani. Cu ce sa-i iau? Cu sila?


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.