Guvernul va asigura despagubiri in valoare totala estimata de 65.343.421,69 RON, pentru exproprierea imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii Sectiunea 2B pe teritoriul localitatilor Campia Turzii, Gilau, Floresti, Savadisla,

Guvernul va asigura despagubiri in valoare totala estimata de 65.343.421,69 RON, pentru exproprierea imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii Sectiunea 2B pe teritoriul localitatilor Campia Turzii, Gilau, Floresti, Savadisla, Petrestii de Jos, Luna si Sandulesti din judetul Cluj si Sectiunea 3C pe teritoriul localitatilor Abram, Suplacu de Barcau, Balc, Chislaz, Tauteu, Sirbi si Biharia din judetul Bihor, din cadrul obiectivului de investitie "Autostrada Brasov - Cluj - Bors", potrivit unei ordonante aprobate in sedinta de Guvern de marti.
Guvernul a aprobat in sedinta de marti amplasamentul lucrarii "Autostrada Brasov - Cluj - Bors" ca fiind de interes national si declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata situate in aceasta zona. Suma globala estimata este asigurata din credite externe contractate de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), garantate de Ministerul Finantelor Publice, destinate realizarii Autostrazii Brasov - Cluj - Bors, precum si de la bugetul de stat, in limita prevederilor anuale aprobate cu aceasta destinatie in bugetul MTCT.
Potrivit actului normativ, suma aprobata se vireaza de catre MTCT, in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a actului normativ, intr-un cont bancar deschis pe numele Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA, in vederea efectuarii despagubirilor in caz de expropriere. Dupa realizarea procedurilor de expropriere, imobilele proprietate privata trec in domeniul public al statului si in administrarea MTCT si se vor concesiona Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA, in vederea realizarii obiectivului de investitii. Procedurile de expropriere vor fi derulate de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA, in calitate de expropriator al statului roman.

1,2 milioane RON, pentru Baneasa - Otopeni

De asemenea, Executivul a decis sa acorde despagubiri in valoare totala estimata de 1,2 milioane RON (12 miliarde de lei vechi) pentru proprietarii imobilelor care vor fi expropriate pentru largirea segmentului de drum Baneasa - Otopeni.
Potrivit unei Hotarari de Guvern au fost aprobate amplasamentul lucrarii si declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor situate pe acest amplasament, in scopul de a se asigura fluidizarea traficului rutier intre Baneasa si Otopeni, prin largirea partii carosabile de la patru la sase benzi de circulatie, precum si amenajarea bretelelor de acces. Se va separa, de asemenea, fluxul pietonal de cel rutier prin realizarea unor pasaje subterane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.