Aveti rude sau prieteni in alta localitate sau in strainatate si doriti sa le trimiti un colet? Nu stiti care este procedura si cat dureaza pana cand pachetul ajunge la destinatie? Iata care este cea mai usoara modalitate de a expedia un colet. Cole
Aveti rude sau prieteni in alta localitate sau in strainatate si doriti sa le trimiti un colet? Nu stiti care este procedura si cat dureaza pana cand pachetul ajunge la destinatie? Iata care este cea mai usoara modalitate de a expedia un colet. Coletele postale trebuie prezentate la orice punct de acces deservit de personalul din reteaua postala, asta in cazul Postei Romane. Daca vreti sa alegeti o agentie de curierat rapid, cum ar fi Cargus sau RoExpres, apelati numarul de dispecerat al firmei si un curier se va prezenta in cel mai scurt timp pentru a prelua coletul.
Posta Romana pune la dispozitie mai multe tipuri de curierat, care se adreseaza atat persoanelor juridice, cat si persoanelor fizice.

* Serviciul Prioripost pentru documente si colete in 916 localitati.

* Ultrapost este un serviciu ultrarapid "door to door" intern de preluare, transport si distribuire a trimiterilor postale.

* Serviciul EMS ofera posibilitatea expedierii rapide a documentelor si a marfurilor catre 90 de destinatii internationale, la tarife stabilite pe zone de destinatie si trepte de greutate.

* Serviciul SkyPak este un produs de curierat rapid international, realizat pentru a expedia atat documente, cat si marfuri in 220 de tari.

Dimensiunile si greutatea coletului. Dimensiunile minime ale unui colet sunt cuprinse intre 90x140 mm si 700x700x700 mm, iar greutatea maxima la prezentare nu trebuie sa depaseasca 20 kg.
Ambalarea. Pentru siguranta dumneavoastra, trimiterile trebuie sa fie inchise de catre expeditor, iar ambalarea sa se faca in asa fel incat accesul la continut sa fie imposibil de realizat fara ca ruptura sa fie vizibila.



Preturi de expeditie

Plata expedierii coletelor se face in functie de greutate, rapiditatea deplasarii si distanta pana la destinatar. Societatile de curierat practica preturi diferentiate in functie de zonele geografice. Iata cateva preturi:

* tarif de inregistrare: 0,60 lei

* predare: 1,00 leu

* confirmare postala de primire: 1,00 leu

* distribuire programata (pachetul ajunge la o data stabilita):

pana la 5 kg 1,10 lei;

peste 5 kg 2,20 lei

* plicuri: 9 lei/expeditie

* pachete: 12,5 lei/ kilogram


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.