Confruntarile evacuarii s-au mutat, ieri, pentru cateva ore, de pe sosele si dunele de nisip, in incinta Knesset-ului (Parlamentul israelian). Deputatii dreptei si ai partidelor religioase au incercat prin trei motiuni parlamentare sa obtina amanarea
Confruntarile evacuarii s-au mutat, ieri, pentru cateva ore, de pe sosele si dunele de nisip, in incinta Knesset-ului (Parlamentul israelian). Deputatii dreptei si ai partidelor religioase au incercat prin trei motiuni parlamentare sa obtina amanarea datei fixata de Guvernul israelian pentru evacuarea coloniilor din Gaza si din nordul Cisiordaniei (15 august 2005). Motiunile au fost respinse cu 69 de voturi; 41 de deputati au votat "pentru". Premierul Ariel Sharon si-a avertizat ministrii: cine voteaza cu opozitia sau absenteaza de la vot, nu va mai putea sa faca parte din cabinetul guvernamental. In pofida amenintarii, doi ministri importanti, Benjamin Netanyahu, ministrul Economiei, si Limor Livnat, ministrul Educatiei si Culturii, au disparut din Knesset in momentul votarii. Adversarii "Planului de evacuare al lui Ariel Sharon", nemultumiti de faptul ca Netanyahu nu a avut curajul sa-l infrunte pe fata pe premier, au inceput sa scandeze in aula Knesset-ului: "Bibi a fugit!" si "Bibi s-a ascuns in closet!" In timp ce deputatii votau, in asezarea Kfar Maimun, cateva mii de militanti de dreapta pregateau "marsul de noapte" spre Gaza. Ei vor sa ajunga in coloniile din Gus Katif, acolo unde colonistii evrei vor da ultima batalie cu soldatii israelieni pentru salvarea operei lor sioniste, devenita neproductiva pentru Ierusalim.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.