Comisia de Supraveghere a Asigurarilor apreciaza ca societatile de asigurari vor plati daune de circa 5,5 milioane de euro in urma inundatiilor, se arata intr-un comunicat al institutiei, citat de Mediafax. Potrivit CSA, suma a rezultat din situatiil
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor apreciaza ca societatile de asigurari vor plati daune de circa 5,5 milioane de euro in urma inundatiilor, se arata intr-un comunicat al institutiei, citat de Mediafax. Potrivit CSA, suma a rezultat din situatiile centralizate transmise pana ieri si ar putea urca in cazul primirii unor noi date, dar cu cel mult 20 la suta. Din suma totala, un procent de 75 la suta este aferent clasei de asigurari de incendiu si alte calamitati naturale, iar restul, contractelor de asigurari de bunuri si mijloace de transport terestru. Judetele in care companiile de profil vor plati cele mai mari despagubiri sunt Bacau, cu 1,75 milioane de euro, si Timis, cu 700.000 de euro. Societatile de profil care vor acorda cele mai mari despagubiri sunt Asirom, Allianz-Tiriac si Omniasig. Nivelul despagubirilor este foarte redus in raport cu valoarea pagubelor produse de inundatii, care depaseste, conform unor date oficiale provizorii, 200 de milioane de euro. Bilantul este, insa, unul optimist, avand in vedere ca se asteapta ca nivelul pagubelor sa atinga un miliard de euro. Asa cum am aratat deja intr-un articol anterior, daunele pe care vor trebui sa le suporte firmele de asigurari nu reflecta proportiile dezastrului, avand in vedere ca asigurarile de bunuri si locuinte in mediul rural nu depaseste un procent din totalul pe tara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.