Compania lui Rupert Murdoch, News Corporation, a anuntat la inceputul saptamanii cumpararea companiei Intermix Media pentru suma de 580 de milioane de dolari.
Intelegerea a survenit la numai o luna dupa summitul primelor 50 de companii de pro
Compania lui Rupert Murdoch, News Corporation, a anuntat la inceputul saptamanii cumpararea companiei Intermix Media pentru suma de 580 de milioane de dolari.
Intelegerea a survenit la numai o luna dupa summitul primelor 50 de companii de profil, intalnite pentru a pune la cale o stategie de dezvoltare a serviciilor pe Internet.
Intermix detine aproximativ 30 de proprietati, care includ si website-ul MySpace.com. Companiile considera ca aceasta achizitie va duce la dublarea numarului de vizitatori, pana la cifra record de 45 de milioane de utilizatori.
Cea mai mare atractie pentru News Corp a fost de fapt site-ul MySpace.com, care integreaza web logs-uri, chaturi, reclame, si spatii de share pentru muzica, fotografii si mesagerie. Pana in prezent, Murdoch a mai avut investitii de 300 de milioane de dolari in eVentures - companie care a fost lichidata intre timp - si in site-ul de vanzari de aparatura medicala, Healtheon, de aproximativ 700 de milioane de dolari. Conform bancii de investitii JP Morgan, reclamele on-line au cunoscut o crestere de 38 de procente in ultimul an de zile.
Printre site-urile detinute de Intermix se mai numara si Grab.com, coolquize.com si myleague.com. Firma este listata pe piata Nasdaq, cu venituri pe anul trecut de aproximativ 79 milioane de dolari. In ce priveste News Corp, aceasta este una dintre cele mai cunoscute din Marea Britanie, detinand in prezent si versiunea on-line a ziarului The Sun.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.