Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a anuntat ca administratia judetului va regandi strategia de ocupare si de atragere a investitiilor pentru Parcul Industrial si Tehnologic Timisoara, din cauza numarului mic de firme car
Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a anuntat ca administratia judetului va regandi strategia de ocupare si de atragere a investitiilor pentru Parcul Industrial si Tehnologic Timisoara, din cauza numarului mic de firme care au deschis reprezentante in parc. "Pana acum, doar trei investitori au fost interesati. La urmatoarea sedinta a Consiliului Judetean vom schimba strategia si vom extinde tipul activitatilor care se pot desfasura acolo", a declarat Ostaficiuc, luni, intr-o conferinta de presa. El a adaugat ca, in cadrul noii strategii, administratia judetului vizeaza acordarea de facilitati in special pentru firmele din domeniul IT, dar si reducerea pretului de concesionare, care acum este de 4 euro pe metru patrat. "De asemenea, se vor micsora si suprafetele parcelelor ce pot fi inchiriate. Dorim sa atragem multe firme de software. Vor exista restrictii doar pentru activitatile care polueaza", a spus Ostaficiuc.
Parcul Tehnologic si Industrial Timisoara (PITT) este un proiect realizat de Consiliul Judetean Timis si Agentia de Dezvoltare Economica Timis, finantat prin programul Phare si are ca scop sprijinirea dezvoltarii firmelor mici si mijlocii din patru domenii: tehnologia informatiei, electronica si telecomunicatii, masini si echipamente. Valoarea investitiei este de 3,7 milioane de euro.
Inaugurarea oficiala a PITT si lansarea licitatiei publice pentru concesionarea parcelelor din cadrul parcului a avut loc in octombrie 2004. Agentia de Dezvoltare Economica Timis (ADETIM) asigura managementul si administrarea PITT, avand in structura proprie un departament special.
Parcul este situat intr-una dintre cele mai dinamice zone ale Romaniei, langa Timisoara, la o distanta de sase kilometri de centrul orasului, pe DN 6, ce face legatura cu punctul de trecere al frontierei cu Uniunea Europeana, Cenad - Kiszombor (Ungaria).
De asemenea, accesul la aeroportul international este la numai 15 kilometri de locatie, iar accesul la calea ferata (Gara de Nord Timisoara) este la opt kilometri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.