Compania ALRO Slatina va investi anul acesta cinci milioane de dolari pentru achizitia unei instalatii de turnat dale din aliaje dure Wagstaff.
"Sleburile din aliaje dure sunt o materie prima foarte importanta pentru ALPROM, pentru ca permit r
Compania ALRO Slatina va investi anul acesta cinci milioane de dolari pentru achizitia unei instalatii de turnat dale din aliaje dure Wagstaff.
"Sleburile din aliaje dure sunt o materie prima foarte importanta pentru ALPROM, pentru ca permit realizarea unor produse finite pentru industria aeronautica, unde exista in prezent un deficit semnificativ la nivel mondial", considera vicepresedintele Consiliului de Administratie al ALRO, Marian Nastase.
Potrivit comunicatului emis de companie, echipamentul are o valoare de 2,9 milioane de dolari, la care se adauga doua cuptoare de 60 de tone pentru pregatirea metalului. Noua achizitie va fi folosita pentru o productie anuala de 100.000 tone de sleburi (dale), care vor fi procesate integral de ALPROM. Conducerea ALRO a raportat o productie de 218.000 tone de sleburi in 2004 si intentioneaza sa ajunga, in 2006, la o productie de 260.000 de tone. Investitiile ALRO in ultimii ani se ridica la 145 milioane de dolari, directionati cu precadere in modernizarea liniilor de productie si protectia mediului.
ALRO a avut in 2004 un profit net de 31,5 milioane de euro, venituri operationale brute de 401 milioane de euro si o cifra de afaceri de aproximativ 500 milioane de dolari. Producatorul de aluminiu primar ALRO a fuzionat anul trecut prin absorbtie cu producatorul de laminate din aluminiu ALPROM, ambele apartinand grupului de firme Marco International.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.