Compania IBM a anuntat rezultatele financiare inregistrate in trimestrul al doilea 2005.
Profitul obtinut de compania IBM in cel de-al doilea trimestru din operatiunile curente a fost de 1,85 miliarde de dolari, incluzand cheltuielile de 1,7
Compania IBM a anuntat rezultatele financiare inregistrate in trimestrul al doilea 2005.
Profitul obtinut de compania IBM in cel de-al doilea trimestru din operatiunile curente a fost de 1,85 miliarde de dolari, incluzand cheltuielile de 1,7 miliarde de dolari necesare implementarii programului de restructurare, suma de 1,1 miliarde de dolari obtinuta din vanzarea diviziei de PC-uri si un acord de reglementare in valoare de 775 milioane de dolari primiti de la compania Microsoft. Fara aceste valori nerecurente, profitul din operatiunilor curente a fost de 1,82 miliarde de dolari, comparativ cu 1,74 miliarde de dolari in al doilea trimestru 2004.
Excluzand veniturile diviziei de PC-uri, veniturile celui de-al doilea trimestru au crescut cu 6 procente, comparativ cu al doilea trimestru 2004.
Cresterea de 6% a veniturilor din cel de-al doilea trimestru, excluzand divizia PC, a fost determinata de cresterea in toate zonele geografice. Pe continentele americane, veniturile inregistrate in cel de-al doilea trimestru au fost de 9,4 miliarde de dolari. Veniturile din Europa/Orientul Mijlociu/Africa au fost de 7,5 miliarde de dolari.
Veniturile inregistrate in regiunea Asia - Pacific au fost de 4,6 miliarde de dolari. Veniturile OEM au fost de 702 milioane de dolari, similare cu cele inregistrate in al doilea trimestru al anului 2004. Exluzand veniturile inregistrate de divizia de PC-uri, veniturile IBM au inregistrat cresteri in toate cele cinci sectoare industriale IBM in al doilea trimestru al anului 2005, ca urmare a cresterii de doi digiti in sectoarele public si distributie, ca si a vanzarilor catre Intreprinderile Mici si Mijlocii.
Veniturile diviziei Global Service, incluzand mentenanta, au crescut cu 6%, ajungand la 12,0 miliarde de dolari in al doilea trimestru. Veniturile diviziei Global Service, excluzand mentenanta, au crescut cu 6%.
IBM a semnat contracte de servicii in valoare totala de 14,6 miliarde de dolari si a incheiat trimestrul cu o acoperire de contracte de servicii, inclusiv Strategic Outsourcing, Business Consulting Services, Integrated Technology Services si de Mentenanta, in valoare estimata de 113 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.