Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei si Comertului, societatea Conpet va relua transportul de titei catre rafinaria Rafo Onesti in circa patru zile, dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute o conducta de transport a firmei a fost avariata
Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei si Comertului, societatea Conpet va relua transportul de titei catre rafinaria Rafo Onesti in circa patru zile, dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute o conducta de transport a firmei a fost avariata.
Ministrul Economiei, Codrut Seres, a declarat, intr-un comunicat de presa, ca societatea Conpet realizeaza lucrari pentru construirea unui fir de rezerva a conductei avariate in punctul Putna Seaca, astfel incat in trei-patru zile sa fie reluata pomparea de titei catre rafinaria din Onesti. Ministrul a mai spus ca nu exista nici un fel de pericol de poluare, scurgerile de titei fiind neutralizate inca din noaptea de vineri.
Conducta de transport catre Rafo a fost avariata joi, in jurul orei 13.00, in zona localitatii Garoafa din judetul Vrancea, din cauza viiturii de pe raul Putna. Debitul mare al apei a decopertat malul si, sub presiunea apei, conducta a fost avariata, aparand scurgeri de titei.
De asemenea, magistrala de gaze naturale care alimenta municipiul Focsani si alte trei localitati din Vrancea s-a rupt tot in zona localitatii Garoafa, astfel ca, alaturi de focsaneni, au ramas fara gaze si locuitorii comunelor Golesti, Cotesti si Petresti. Ministrul Seres a declarat, intr-un comunicat de presa, ca societatea Transgaz si-a mobilizat echipele de interventie pentru ca orasul Focsani sa fie cat mai repede reconectat la reteaua de gaze naturale. El a adaugat ca Distrigaz Nord va efectua probele pentru noua conducta de alimentare cu gaze naturale a orasului Targu Ocna.
Lucrarile de reparatii pentru conducta avariata de inundatii au inceput de sambata si sunt estimate sa dureze circa 10 zile. Noua conducta va avea o lungime de 630 de metri si va aproviziona cu gaze naturale 3.250 de consumatori din orasul Targu Ocna.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.