De mai bine de un an de zile, intr-o perfecta discretie, Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii se afla intr-un conflict cu Mobifon si Orange, ce a ajuns, intr-un final, subiectul unui proces. Motivul il reprezinta initiativele Autorita
De mai bine de un an de zile, intr-o perfecta discretie, Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii se afla intr-un conflict cu Mobifon si Orange, ce a ajuns, intr-un final, subiectul unui proces. Motivul il reprezinta initiativele Autoritatii de a impune celor doi operatori obligativitatea prezentarii unei "justificari" a tarifelor de interconectare practicate, pe baza costurilor suportate de cele doua companii. Cum partile nu au ajuns la o intelegere, ANRC a stabilit, din data de 14 septembrie 2004, aplicarea unei amenzi administrative de 15 milioane de lei vechi, pe zi, fiecareia dintre cele doua companii. Amenda este cuantificata si acum, dar nici un leu nu a fost platit, intrucat cei doi operatori au dat in judecata ANRC. Daca ANRC nu va ajunge la o intelegere cu Mobifon si Orange, conflictul s-ar putea acutiza in cea de-a doua parte a anului, intrucat, in conditiile in care cei doi operatori nu isi indeplinesc obligatiile impuse, ANRC va impune propriile tarife bazate pe rezultatele modelelor LRIC de tip "bottom-up".
Si compania Romtelecom ar putea respinge propunerile Autoritatii, inaintate in aceasta saptamana, de a reduce, din luna octombrie, cu aproximativ 10% tarifele locale de interconectare pentru apelurile originate (initiate) catre alte retele de telefonie in orele de varf.
Reprezentantii Connex si Orange nu au fost, ieri, disponibili, pentru a furniza alte informatii decat cele prezentate iar pozitia oficiala a Romtelecom in legatura cu propunerea ANRC este aceea ca documentul este deocamdata studiat de specialistii companiei. Vom reveni cu detalii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.