Centrala nucleara de la Cernavoda a fost oprita ieri, in urma unui incident care nu a provocat scurgeri radiologice si nu a pus in pericol siguranta nucleara, iar manevrele de repornire ar putea fi initiate azi, a informat Nuclearelectrica. Reprezent
Centrala nucleara de la Cernavoda a fost oprita ieri, in urma unui incident care nu a provocat scurgeri radiologice si nu a pus in pericol siguranta nucleara, iar manevrele de repornire ar putea fi initiate azi, a informat Nuclearelectrica. Reprezentantii companiei care opereaza Centrala nucleara Cernavoda spun ca oprirea s-a produs din cauza aparitiei unui semnal pe circuitul de evacuare a puterii electrice si nu au fost afectate functiile de securitate. Investigatiile pentru stabilirea cauzelor care au provocat declansarea transformatorului au fost deja incepute, iar dupa remedierea releelor in cauza, ar putea fi initiate manevrele de repornire a Unitatii 1.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.