Dinamo a ajuns in Corsica cu un aparat de zbor pus la dispozitie de clubul Ajaccio. A gasit in Insula o vreme trista, condimentata la intervale regulate de averse de ploaie. Furtuna n-a venit, dar a fost furtuna printre fundasii "ros-albi". Obositi d

Dinamo a ajuns in Corsica cu un aparat de zbor pus la dispozitie de clubul Ajaccio. A gasit in Insula o vreme trista, condimentata la intervale regulate de averse de ploaie. Furtuna n-a venit, dar a fost furtuna printre fundasii "ros-albi". Obositi dupa zbor, "cainii" n-au avut o seara tocmai fericita. Mai ales ca "Ando" a schimbat sistemul, utilizand un singur atacant, moarte sigura in fata unei echipe ce a atacat cu toate liniile. "Piratii" au avut prima ocazie in minutul 1, pe o eroare a defensivei bucurestene. "Cainii" s-au trezit abia spre sfarsitul primului sfert de ceas, dar sutul lui Plesan a fost inghitit de manusile lui Trevisan. Recitalul gazdelor, conduse de "bijutierul Chafni, a continuat, iar ocaziile s-au insirat una dupa alta. Gaev a prins, insa, tot. Plus ca a fost salvat de transversala (Lucas, min. 37).
Partea a doua debutat cu ploaie si cu gol. Ziani a marcat, la o greseala a lui Guso, dupa o actiune a tunisianului Saifi. in minutul 53, Dinamo, fortata mult timp sa stea in propria jumatate, a mai avut o situatie, insa lovitura de cap a lui Niculescu a fost retinuta de Porato.
Conform site-ului oficial al gazdelor, "au fost perioade bune cand mingea le-a fost ascunsa romanilor, iar publicul a insotit cu "ole"-uri pasele succesive ale jucatorilor lui Courbis".
Elevii lui Andone au iesit din "inchisoare" in ultimele zece minute. Dupa un corner, Chihaia a reluat cu capul, peste poarta. Apoi, Plesan a batut o "libera" razant cu bara. Atat! Data viitoare, poate va fi mai mult.



Pulhac si Saifi au facut scandal

* Meciul s-a intrerupt pentru cateva zeci de secunde din cauza unei altercatii Saifi - Pulhac, care a degenerat, la conflict participand mai multi fotbalisti ai ambelor echipe. Spiritele s-au calmat si arbitrul Deny a evitat sa acorde avertismente pentru a linisti situatia.

* Juniorul Ropotan, convocat de antrenorul Ioan Andone in Franta din cauza accidentarilor lui George Galamaz si Radu stefan, a debutat luni seara in prima echipa a lui Dinamo.

* Fundasul Mariko Daouda a ramas la Paris, el neputand face deplasarea din cauza unor probleme medicale.

* "Cainii" vor disputa in aceasta seara inca un meci amical, contra celor de la Rennes, echipa pregatita de Loti Boloni, fostul selectioner al Romaniei, locul 4 in ultimul sezon din Ligue 1.

"Cainii" gauriti

Ca Dinamo e printre cele mai hulite echipe din tara o demonstreaza si fotografia alaturata. De cateva zile, emblema luminoasa a clubului din soseaua stefan cel Mare, amplasata la intrarea in cantonamentul de la Saftica - de altfel o binecunoscuta baza a Ministerului de Interne - a fost sparta cu pietre de persoane necunoscute, probabil fani ai rivalelor Steaua sau Rapid.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.