Impozitele, taxele, contributiile si alte sume datorate bugetului consolidat vor fi stabilite, incepand cu 1 iulie, in moneda noua, la nivel de leu, fara subdiviziuni, prin rotunjire la un leu pentru fractiunile de peste 50 de bani inclusiv, potrivit
Impozitele, taxele, contributiile si alte sume datorate bugetului consolidat vor fi stabilite, incepand cu 1 iulie, in moneda noua, la nivel de leu, fara subdiviziuni, prin rotunjire la un leu pentru fractiunile de peste 50 de bani inclusiv, potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). "Aceasta norma este atat in avantajul administratiei fiscale in scopul simplificarii activitatilor de gestiune a impozitelor si taxelor, cat si pentru contribuabili, in ce priveste indeplinirea obligatiilor de declarare si plata a acestora", se precizeaza intr-un comunicat al institutiei.
De asemenea, fractiunile de pana la 49 de bani inclusiv vor fi neglijate. Impozitele, taxele, contributiile si alte sume datorate bugetului general consolidat, in moneda noua, cu valori mai mici de 1 leu se intregesc la 1 leu.
Aceeasi regula va fi aplicata si pentru obligatiile fiscale stabilite anterior datei de 1 iulie si neachitate pana la data de 30 iunie.
Masurile sunt cuprinse in legea 210/2005 privind aprobarea Ordonantei Guvernului 20/2005 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului 92/2003 privind Codul de procedura fiscala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.