Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca organizeaza in lunile iulie si august 2005, incepand cu orele 8.30, la sediul Oficiului din strada Valter Maracineanu, numerele 1-3, sector 1, Bucuresti preselectia solicitantilor de locuri de munca in German
Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca organizeaza in lunile iulie si august 2005, incepand cu orele 8.30, la sediul Oficiului din strada Valter Maracineanu, numerele 1-3, sector 1, Bucuresti preselectia solicitantilor de locuri de munca in Germania, atat pentru lucratori oaspeti cat si pentru lucratori sezonieri, fara programare telefonica prealabila.
Potrivit comunicatului emis de Oficiu, vor fi luate in considerare numai dosarele persoanelor cunoscatoare de limba germana nivel bun si foarte bun (acestea urmand a fi supuse unui test de verificare a nivelului de cunostinte), si care au diploma de calificare in domeniile solicitate de partenerii germani.
La categoria lucratori sezonieri meseriile cerute sunt cele de expozanti (lacatus mecanic, mecanic, electromecanic, electrician - contract pe o perioada de 9 luni) - activitatea pe care o vor desfasura este de montare/demontare carusel mobil pentru fast-food. Conditii: cunoasterea limbii germane - nivel mediu, barbati cu varsta cuprinsa intre 22 si 35 ani, carnet de conducere pentru camion, sa nu aiba rau de inaltime, experienta minim 2 ani imediat anterior anului 2005. In domeniul agricol, gastronomie, vanzator se pot prezenta atat femei, cat si barbati, cu varsta intre 20 si 40 ani cu experienta profesionala, de cel putin 2 ani.
La categoria lucratori oaspeti contractele sunt pentru o perioada de 12 luni cu posibilitatea prelungirii inca 6 luni. Conditiile stabilite sunt conforme cu prevederile conventiei pentru lucratorii oaspeti, incheiata intre Guvernul Romaniei si cel al Republicii Federale Germania, si aprobata prin HG nr. 402/1992, respectiv cu varsta intre 20 si 40 de ani, sa aiba cunostinte foarte bune de limba germana, experienta de minim 2 ani dovedita prin cartea de munca in domeniul solicitat.
Meseriile pentru care se pot prezenta la preselectie sunt specialisti in domeniul restaurantelor (ospatari) - varsta 20 si 40 de ani, cunostinte bune de specialitate, cu o vechime de minim 2 ani in activitate, dovedita prin cartea de munca, imediat anterior anului 2005, bucatari/bucatarese - varsta 20 - 40 de ani, cunostinte bune de specialitate, cu o vechime de minim 2 ani in activitate, ospatari/bucatari care au activat in fast-food-uri - varsta 20-40 de ani, cunostinte bune de specialitate, cu o vechime de minim 2 ani in activitate.
Documentele necesare sunt copie BI sau CI cu valabilitate de minim sase luni, copie pasaport cu valabilitate de minim 6 luni, fisa personala (tipizat OMFM), CV in limba romana (tipizat OMFM), CV in limba germana, copie legalizata a certificatului de absolvire si/sau calificare, si separat traducerea acesteia in limba germana, efectuata de un traducator autorizat, copie legalizata a cartii de munca (toate paginile scrise) si separat traducerea acesteia in limba germana, efectuata de un traducator autorizat, adeverinta de la medicul de familie care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos, cazierul judiciar in original care sa ateste ca nu are antecedente penale (termen de valabilitate 1 luna), declaratie pe proprie raspundere legalizata notarial din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de invaliditate, declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte numarul de copii minori aflati in intretinerea acestuia, autentificata la notariat, doua fotografii tip pasaport.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.