Intrat in ultima sa saptamana, Turul Frantei ii pregateste retragerea fastuoasa lui Lance Armstrong. A saptea victorie consecutiva in Tur s-a dovedit a fi o formalitate pentru american. "Fara cadouri!". Deviza lui Armstrong, sincera si directa, a fo

Intrat in ultima sa saptamana, Turul Frantei ii pregateste retragerea fastuoasa lui Lance Armstrong. A saptea victorie consecutiva in Tur s-a dovedit a fi o formalitate pentru american. "Fara cadouri!". Deviza lui Armstrong, sincera si directa, a fost spusa pe fiecare metru de catarare in munti. Au trecut Alpii, au trecut Pirineii, dar Armstrong nu si-a lasat rivalii sa se apropie cu nici macar o secunda. Rand pe rand, Vinokourov, Ullrich, Basso, Kloden si surprinzatorul danez Rasmussen au incercat sa-l atace pe Lance, care a raspuns descurajator de fiecare data si i-a indepartat decisiv de tronul pe care si l-a ridicat singur.
Mai sunt 6 zile pana la incheierea Turului, dar se stie deja ca Armstrong si-a acontat al saptelea succes in cea mai mare cursa a ciclismului. Daca suspansul a disparut, suporterilor le ramane sa savureze ultimele pedale pe care le da Lance inainte de retragere.
Fara indoiala, motive de bucurie au si toti marii sai rivali, care au recunoscut ca, pur si simplu, americanul nu poate fi batut. Cel putin, nu in aceasta viata.

Atacati cu pietre de suporteri

* Rutierul american al echipei Discovery Channel, George Hincapie, a castigat, duminica, etapa a XV-a a Turului, care s-a desfasurat pe o distanta de 205,5 km, intre localitatile Lezat-sur-Leze si Saint-Lary-Soulan. Hincapie a fost cronometrat cu timpul de sase ore, sase minute si 38 de secunde si a fost urmat de spaniolul Oscar Pereiro Sio si de italianul Pietro Caucchioli.

* Mai multe vehicule ale reprezentantilor mass-media au fost avariate, fiind lovite cu pietre de un grup de spectatori imbracati in portocaliu, duminica, la Saint-Lary-Soulan, la sosirea din etapa a 15-a. Printre vehiculele avariate se numara cel al televiziunii publice spaniole TVE, care a depus o plangere la comisariatul mobil al Turului. Doua vehicule in culorile televiziunilor franceze au fost, de asemenea, lovite de acest grup de aproximativ 200 de persoane.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.