IBM a anuntat recent o noua initiativa prin care va oferi universitatilor accesul gratuit la o intreaga serie de noi tehnologii dezvoltate in Laboratoarele de Cercetare si Dezvoltare ale IBM.
Obiectivul noului program ''Academic Licence'' (Lic
IBM a anuntat recent o noua initiativa prin care va oferi universitatilor accesul gratuit la o intreaga serie de noi tehnologii dezvoltate in Laboratoarele de Cercetare si Dezvoltare ale IBM.
Obiectivul noului program ''Academic Licence'' (Licenta Academica) este de a sustine instruirea, educarea si accelerarea dezvoltarii abilitatilor privind tehnologiile bazate pe standarde deschise. Prin urmare, profesorii universitari pot folosi aceste tehnologii pentru a realiza suportul de curs, si in acelasi timp vor oferi studentilor un avantaj competitiv pe piata fortei de munca. In schimb, universitatile si studentii vor furniza catre IBM un feedback despre modalitatile de imbunatatire a acestor tehnologii, inainte ca ele sa fie incluse in viitoarele produse IBM.
Profesorii vor avea acces la peste 25 de tehnologii, inclusiv jocuri si simulatoare pentru accelerarea abilitatilor privind ofertele IBM on demand, cuprinzand tehnologii bazate pe standarde deschise precum Java si Eclipse, instrumente pentru facilitarea tehnologiei Grid computing si tehnologii noi care sa ajute specialistii in crearea aplicatiilor accesibile persoanelor cu probleme de vedere. Nici un alt distribuitor nu furnizeaza universitatilor tehnologii la un nivel atat de avansat.
Aceste oferte se inscriu in efortul continuu al IBM de a realiza legaturi stranse cu comunitatea academica. Prin Initiativa Academica IBM, compania consolideaza relatiile cu licee, colegii si universitati pentru incurajarea studentilor de a aborda domeniile stiintei si matematicii. Ministerul Muncii din SUA raporteaza ca, pana in anul 2006, numai Statele Unite ale Americii vor avea nevoie de 1,5 milioane mai multi specialisti in tehnologia informatiei. De asemenea, raportul arata ca, in aceasta decada, unul din patru joburi va fi in domeniul tehnologiei.
Mai mult de 1.400 de colegii si universitati fac parte din Initiativa Academica IBM, care a ajutat colegiile si universitatile sa ofere peste 2.000 de cursuri noi, instruind peste 280.000 de studenti pentru a dobandi capabilitati relevante pentru joburile de maine. IBM isi extinde Initiativa Academica pentru a oferi universitatilor si studentilor accesul la tehnologii si cunostinte care ar putea fi importante in specializarile pentru urmatorii 3 ani sau mai multi de acum incolo.
Noile tehnologii vor fi disponibile prin programul IBM alphaWorks, o initiativa strategica, care a permis IBM sa intre in contact cu un numar extins de tineri programatori si sa introduca mai repede pe piata ofertele companiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.