Condamnat de sapte ori pentru furt si cercetat a opta oara pentru aceeasi fapta, sexagenarul Cristian Ghetu ar putea scapa de pedeapsa din motive de... cleptomanie. Aceasta ar putea fi decizia magistratilor Tribunalului Bucuresti, in urma rezultatelo
Condamnat de sapte ori pentru furt si cercetat a opta oara pentru aceeasi fapta, sexagenarul Cristian Ghetu ar putea scapa de pedeapsa din motive de... cleptomanie. Aceasta ar putea fi decizia magistratilor Tribunalului Bucuresti, in urma rezultatelor expertizei psihiatrice, dispusa in premiera de instanta, care arata ca barbatul are personalitate de tip instabil - impulsiv, fiind internat de opt ori pentru astfel de tulburari de comportament.
Psihiatrii au stabilit ca batranul cercetat pentru a opta oara pentru furt are acest obicei din tinerete si ca sufera de tulburari de personalitate de tip instabil - impulsiv, categorie in care se inscrie si tendinta de cleptomanie. Concluziile raportului de expertiza psihiatrica pentru cleptomanie au fost prezentate, ieri, instantei Tribunalului Bucuresti, care il judeca pe recidivistul Cristian Ghetu, in varsta de peste 60 de ani.
Dispusa in premiera de instanta, investigatia a stabilit ca barbatul are discernamant, dar ca are tulburari de personalitate de tip instabil - impulsiv, in acest diagnostic fiind subscrisa si notiunea de "cleptomanie", a declarat, citat de Mediafax, avocatul Cristian Ene.
Potrivit raportului, sexagenarul are antecedente patologice, fiind internat de opt ori la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia", pentru tulburari de comportament, iar in aprilie 2005 pentru "tulburari de personalitate".
Pana la data de 25 iulie a.c., instanta urmeaza sa stabileasca daca in acest caz se pot aplica prevederile penale referitoare la iresponsabilitate (avand in vedere ca aceasta inlatura caracterul penal al faptei) si daca, in ciuda discernamantului, barbatul putea fi sau nu stapan pe reactiile lui, atunci cand avea ocazia sa fure.
In incercarea de a convinge instanta de "iresponsabilitatea" clientului sau, avocatul Ene a invocat faptul ca, desi ar fi avut posibilitatea sa fure mai mult, Cristian Ghetu a sustras doar sume cuprinse intre 50 si 100 de mii de lei vechi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.