Bursa de Valori Bucuresti s-a imbogatit, ieri, cu un nou emitent de valoare, si anume compania autohtona Flamingo International, care are ca obiect de activitate comertul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice si software-ului.

Bursa de Valori Bucuresti s-a imbogatit, ieri, cu un nou emitent de valoare, si anume compania autohtona Flamingo International, care are ca obiect de activitate comertul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice si software-ului.
In prima zi de tranzactionare a actiunilor Flamingo, deschiderea s-a facut la un pret de 2,760 RON pe actiune, dupa care a inceput sa scada. O usoara presiune la vanzare a dus titlurile Flamingo pana la un minim de 2,350 RON pe actiune, revenind apoi in jurul unui prag de 2,500 RON pe actiune.
Pretul de pornire a fost de 2,3 RON, iar limita de tranzactionare de +/-15 la suta a fost suspendata pana la formarea libera, pe baza cererii si ofertei, a unui pret de referinta. Catre finalul sedintei de tranzactionare, cursul Flamingo s-a stabilizat la pretul de 2,420 RON pe actiune, pe fondul unui rulaj de 2.960.000 RON, al treilea ca valoare din piata, aferent unui volum de 1.147.000 actiuni.

IPO Flamingo, prima oferta la standarde europene de pe piata autohtona de capital

Atat Stere Farmache, directorul general al BVB, cat si Septimiu Stoica, vicepresedintele acesteia, prezenti la deschiderea oficiala a Bursei, facuta de catre Dragos Simion, membru in Consiliul de Administratie al Flamingo International, au subliniat importanta listarii in premiera pe Bursa a unei societati din zona IT, reprezentand si startul popularii Bursei cu firme tinere, din domeniul inovativ. Flamingo International este, in prezent, cel mai mare lant de retail specializat pe IT din Romania, un jucator important pe piata de electronice de consum si numarul unu in asamblarea sistemelor de calcul. Mirela Ionescu, presedintele executiv al Raiffeisen Capital&Investment, a aratat ca oferta Flamingo a fost prima la standarde europene de pe piata de capital romaneasca, mai ales prin metoda de stabilire a pretului, una foarte des folosita in strainatate.
Societatea Flamingo International are un capital social de 8.705.895 RON, aferent unui numar de 87.058.958 actiuni cu o valoare nominala de 0,1 RON. Actiunile emise de Flamingo International vor fi tranzactionate cu simbol FLA. In perioada 15-22 iunie, Flamingo a lansat cea mai importanta oferta publica primara de actiuni realizata pana in prezent pe piata de IT din Romania.
Oferta totala Flamingo s-a ridicat la 12,5 milioane de euro, suma care va fi investita in proiecte de extindere a companiei. Pretul de subscriere in cadrul ofertei a fost cuprins intre 1,8 lei si 2,4 lei, iar cel final a fost stabilit la 2,3 lei pe actiune.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin