Saptamana trecuta, Consiliul National Extraordinar al Federatiei Educatiei Nationale (FEN) a analizat evolutia evenimentelor produse de Ordonanta de Urgenta nr. 63 din 29.06.2005.
Potrivit comunicatului de presa, Federatia si organizatiile sa
Saptamana trecuta, Consiliul National Extraordinar al Federatiei Educatiei Nationale (FEN) a analizat evolutia evenimentelor produse de Ordonanta de Urgenta nr. 63 din 29.06.2005.
Potrivit comunicatului de presa, Federatia si organizatiile sale teritoriale vor actiona in justitie organele autoritatii de stat centrale si locale care refuza sa respecte legea si sa achite drepturile salariatilor din invatamant.
Totodata, FEN va continua actiunea de recuperare a drepturilor salariale neacordate in perioada octombrie 2001 - octombrie 2004, cand au existat erori de calcul pentru anumite categorii de sporuri prevazute in Statutul personalului didactic si in Contractul colectiv de munca.
Consiliul si-a exprimat nemultumirea si fata de modul de repartizare a biletelor de odihna si tratament subventionate, cerand Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei efectuarea unui control in regim de urgenta, si sanctionarea persoanelor care se fac vinovate de abuzuri.
Federatia a cerut Guvernului sa-si asume responsabilitatea gestionarii crizei existente in societatea romaneasca si inceperea negocierilor cu reprezentantii federatiilor sindicale pentru elaborarea legii salarizarii in domeniu.
Membrii Consiliului au decis declansarea unui referendum cu privire la amanarea inceperii anului scolar 2005 - 2006 in perioada 1-10 septembrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.