Un grup de supermarket-uri si lanturi de magazine universale au actionat in Justitie compania Visa International si divizia sa Visa SUA, sub acuzatia de fixare a preturilor, ingradirea concurentei si impiedicarea firmelor sa negocieze comisioane mai
Un grup de supermarket-uri si lanturi de magazine universale au actionat in Justitie compania Visa International si divizia sa Visa SUA, sub acuzatia de fixare a preturilor, ingradirea concurentei si impiedicarea firmelor sa negocieze comisioane mai scazute, transmite Mediafax.
In cadrul actiunii juridice intentate la New York, companiile sustin ca restrictiile impuse de Visa i-au permis sa practice tarife care au fost "umflate artificial". "Visa se afla intr-o cursa nesfarsita pentru obtinerea unor venituri ridicate de la comercianti", sustin companiile. Miza este foarte ridicata deoarece consumatorii recurg din ce in ce mai mult la plata cu cardul, chiar si pentru cumparaturile de valoare mica. Printre firmele implicate se numara Albertsons, Kroger, Safeway si Ahold USA, divizie a grupului olandez Ahold, ca si magazinele universale Walgreen Co. WAG.N, si Eckerd Corp, parte a grupului Jean Coutu Group, si Maxi Drug. Companiile solicita plata de daune, incepand din 1 ianuarie 2004. In prezent, comerciantii platesc taxe bancilor emitente pentru a primi plati provenite din tranzactiile cu carduri. Actiunea juridica sustine ca daca vor fi eliminate restrictiile Visa, comerciantii ar putea negocia direct cu bancile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.