CNS Cartel Alfa isi exprima ingrijorarea fata de situatia politica din tara si, in numele salariatilor pe care-i reprezinta, solicita atat Executivului, cat si Parlamentului sa se concentreze asupra prioritatilor pentru aderare si nu pe interese imed
CNS Cartel Alfa isi exprima ingrijorarea fata de situatia politica din tara si, in numele salariatilor pe care-i reprezinta, solicita atat Executivului, cat si Parlamentului sa se concentreze asupra prioritatilor pentru aderare si nu pe interese imediate de grup.
Bogdan Hossu, liderul organizatiei reaminteste politicienilor ca in luna octombrie Romania va fi supusa unei analize a Comisiei Europene asupra modului de indeplinire a angajamentelor asumate in vederea aderarii la Uniunea Europeana, analiza ce va fi la randul ei supusa dezbaterii Parlamentului European pana la sfarsitul acestui an.
"Asadar, tinand cont de faptul ca ne aflam in plin proces de reforma si adaptare legislativa si institutionala, prioritatea nationala trebuie sa fie focalizarea pe reformele si obligatiile pe care Romania si le-a asumat prin Tratatul de aderare si nu jocurile politice meschine care, pe langa faptul ca nu vor aduce nici un rezultat semnificativ acestui proces, vor zadarnici si mai mult eforturile de pana acum si vor compromite sansele de aderare", a declarat Bogdan Hossu.
CNS Cartel Alfa solicita reanalizarea problemelor prioritare nationale, precum politica fiscala si politica preturilor utilitatilor publice - energie electrica, termica, gaz combustibil, care influenteaza preturile la toate produsele si afecteaza atat cetatenii, cat si companiile romanesti aflate in concurenta cu tarile vecine, finalizarea reformei in justitie - chiar printr-un referendum national acolo unde interesele de grup partinice blocheaza aceasta reforma, pentru a reda increderea cetateanului in aceasta.
O alta prioritate in viziunea Cartelului Alfa este legata de aplicarea prevederilor legale de catre reprezentantii ministerului, inclusiv ministri, precum si adaptarea sistemului romanesc de protectie sociala la modelul social european in limita resurselor financiare existente. "Respectul cetatenilor pentru lege nu poate exista in conditiile unei administratii publice, centrale si locale, profund corupte, care prin abuzuri si ilegalitati incalca in permanenta drepturile acestora. Guvernul si celelalte institutii apartinand administatiei publice ar trebui sa se constituie intr-un exemplu pentru cetatean in ceea ce priveste respectarea si aplicarea corecta a legilor", afirma liderul Cartelului Alfa. Bogdan Hossu mai considera ca in acest context intoarcerea la popor inseamna in primul rand reforma cadrului legislativ de organizare a legilor, ca si legea de organizare a justitiei, inclusiv a Curtii Constitutionale, care sa fie supuse referendumului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.