Productia de cereale a Uniunii Europene va fi, anul acesta, mai mica cu cel putin 28 de milioane de tone, respectiv circa 10%, fata de cea de anul trecut, din cauza secetei, a anuntat Comisia Europeana. Productia totala de cereale ar putea fi de 5
Productia de cereale a Uniunii Europene va fi, anul acesta, mai mica cu cel putin 28 de milioane de tone, respectiv circa 10%, fata de cea de anul trecut, din cauza secetei, a anuntat Comisia Europeana. Productia totala de cereale ar putea fi de 5,1 tone la hectar, cu 6,8% sub cea de anul trecut, iar estimarile s-ar putea inrautati, daca seceta va continua.
"Reducerea productiei este cauzata de conditiile de seceta si temperaturile ridicate care au afectat resursele de apa", se arata intr-un raport al Executivului comunitar, citat de Reuters.
Productia de grau se va diminua cu 10 milioane de tone, sau cu 5,8% ( 5,6 tone pe hectar).
Productia de grau durum va scadea cu circa 24%, cele mai afectate state fiind Spania si Portugalia. Spania si Portugalia sunt, dupa cum au relatat agentiile de presa, afectate de cea mai grava seceta inregistrata in ultimii 30 de ani.
Productia de orz se va diminua cu 10%, la 4,3 tone pe hectar, iar cel mai grav declin se va inregistra in Spania si Portugalia - cu 45% respectiv 55%.
Pe ansamblul Uniunii, productia de orz va fi de 6,5 milioane de tone, cu 1,5% mai mica fata de 2004. In cazul ovazului, scaderea va fi de 6% ( 7,9 tone pe hectar).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.