La conferinta de presa ce a urmat intalnirii de dublu, castigata dramatic de gazde in cinci seturi, cei doi jucatori croati si capitanul nejucator al echipei, Nikki Pilic, au avut tupeul de a se plange de arbitrajul francezului Maria Pascal. Ei l-au

La conferinta de presa ce a urmat intalnirii de dublu, castigata dramatic de gazde in cinci seturi, cei doi jucatori croati si capitanul nejucator al echipei, Nikki Pilic, au avut tupeul de a se plange de arbitrajul francezului Maria Pascal. Ei l-au acuzat pe acesta ca a tras cu Pavel si Trifu! "Nu am mai vazut un asemenea arbitraj. Greselile, cum au fost cele ale tusierilor, sunt acceptabile, dar furtul - niciodata. Ceea ce a facut arbitrul de scaun e total inacceptabil, a condus tot jocul intr-o singura directie. Pai ne-a dat avertisment la minge de meci?! Cine a mai auzit asa ceva? E incalificabil, dar nu spun mai mult, ca nu vreau sa fiu amendat", a declarat Ivan Ljubicic, completat apoi de Pilic: "Am fost si eu in Romania de foarte multe ori si stiu cum se fura acolo, asa ca nu trebuie sa va plangeti".
Andrei Pavel a replicat: "O rusine! Noi am fost dezavantajati. Eu am avut doi asi in ultimul ghem, pe care tusierii mi i-au anulat. Nu e usor de arbitrat in asemenea atmosfera, dar sa nu se spuna ca ne-a ajutat cineva pe noi, cand noi am fost cei mai dezavantajati. Nu am vazut niciodata atatea degete indreptate spre mine. Nu meritam un asemenea tratament. Nu meritam ca acest meci sa se termine asa, dupa patru ore de lupta. Cu doi asi furati de acelasi tusier in ultimul ghem".
in finalul meciului, Ilie Nastase, presedintele FRT, le-a facut semne obscene arbitrilor de linie!



Croatii au acoperit reclamele

Pentru ca regulamentul Cupei Davis interzice afisarea in afara sau in interiorul salii de concurs a altor reclame in afara celor ale sponsorilor oficiali ai competitiei, organizatorii croati au gasit o solutie ingenioasa. Ei nu au demontat reclamele existente pe peretii exteriori ai salii, ci le-au acoperit cu cearsafuri albe pana la terminarea competitiei. Astfel, au evitat atat incasarea unei amenzi substantiale din partea oficialilor ITF cat si penalitati din partea agentiilor locale de publicitate.

Colosul lui Ancic

Splitul e, probabil, orasul cu cea mai mare densitate de campioni pe metru patrat. Desi nu are decat 250.000 de locuitori, orasul croat a dat de-a lungul timpului atatea nume mari sportului mondial, incat simpla lor insiruire ar ocupa o jumatate de pagina. Acum, cel mai in voga sportiv originar din aceasta localitate e, fara indoiala, Mario Ancic. Chiar daca si-a stabilit resedinta, asemenea majoritatii jucatorilor, la Monte Carlo, Ancic a construit pentru el si pentru familia sa o vila imensa, cu trei etaje, intr-una din zonele rezidentiale ale orasului.
E cea mai impozanta constructie de pe acea strada, pe care, la distanta de doar cateva case, se afla si vila capitanului nejucator al croatilor, Nikki Pilic, iar la doua strazi se afla casa natala a lui Goran Ivanisevic. Densitatea mare de fosti sau actuali tenismeni in aceasta zona se explica prin faptul ca acolo se afla foarte multe terenuri de tenis, pe unele din acestea deprinzand tainele "sportului alb" Goran Ivanisevic sau Mario Ancic.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.